De Krat in top 10 procent Best for the World Ranglijst B-Corps

De Krat heeft een plek verdiend in de top 10 procent van de Best for the World ranglijst van B-Corps bedrijven. Dit voor de categorie 'Community' vanwege de transparante omgang met toeleveranciers en betrokkenheid bij de lokale gemeenschap.Voor de Krat is deze benoeming een belangrijke mijlpaal, want een bedrijf is niet zomaar een B-Corp bedrijf. Laat staan dat het een plek krijgt in de top 10 procent. Hiervoor moet het bedrijf voldoen aan strenge sociaal-maatschappelijke criteria en uitblinken op het gebied van milieu-impact, transparantie en corporate governance. De Krat zet zich sinds de oprichting in 2010 in voor een betere wereld en sinds 2015 is de Krat B-Corp gecertificeerd.

''Wij geloven dat ondernemen meer is dan geld maken. Het moet ook gaan over verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en onze planeet. Over eerlijke handel en transparantie. We zijn er enorm trots op dat ons certificaat na een uitgebreide audit voor 2 jaar is verlengd en hopen hiermee een voorbeeld voor andere bedrijven te zijn", meldt Tessa Venker van De Krat.

Wat is B-Corp?

B-Corp is een afkorting van Benefit Corporation, een Amerikaanse organisatie die sinds 2006 wereldwijd bedrijven certificeert die behalve winst ook nadrukkelijk duurzame, ecologische en sociale doelstellingen nastreven. Om dit certificaat te mogen voeren, moeten bedrijven een zeer streng assessment doorlopen. Daarbij worden alle aspecten van het bedrijf doorgelicht. Inmiddels heeft de organisatie dit keurmerk verstrekt aan zo'n 2100 bedrijven in ruim vijftig landen. Onder andere Ben & Jerry’s, Triodos Bank en kledingfabrikant Patagonia zijn B-Corp. Kort gezegd; B-Corp is voor bedrijven wat bijvoorbeeld het Fair Trade certificaat voor koffie en chocolade is.

B-Corp Festival - 21 juni Amsterdam

Samen met andere Nederlandse B-Corp bedrijven staat de Krat op 21 juni op het B-Corp Festival nabij het Tropenmuseum naast het Oosterpark in Amsterdam.

Voor meer informatie: www.bcorpsummit.net

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven