Yair Ohana, Salesmanager bij Arava

Cactusvijgen steeds populairder

Dit jaar heeft Arava Export Growers voor het eerst cactusvijgen van het ras Orly in haar assortiment. Het Israëlische bedrijf exporteert haar verse Israëlische groenten en fruit naar bestemmingen over de hele wereld en heeft haar aanbod nu ook uitgebreid met dit nieuwe biologische product.

"Italië is de grootste producent van cactusvijgen in Europa," vertelt Yair Ohana, salesmanager bij Arava. "Hun fruit is van augustus tot eind oktober op de markt. Ons seizoen begint in juli en loopt door tot eind april. Wij kunnen onze cactusvijgen dus op de markt brengen voor en na die uit Italië." 

"Cactusvijgen blijken zeer populair te zijn," vervolgt hij. "Er is vraag naar op de Europese markt maar ook vanuit de Verenigde Staten. Onze belangrijkste markten zijn Frankrijk, Oost-Europa en uiteraard de Verenigde Staten. Doorgaans liggen de prijzen bij aanvang van het seizoen rond de €4 per kilo," legt Yair uit. "Deze dalen zodra de cactusvijgen uit Italië in augustus op de markt komen."Weinig concurrentie

Yair vertelt dat er maar weinig concurrentie van andere landen is. "Gedurende het seizoen zien we wat bescheiden volumes uit Marokko, Portugal en Mexico komen maar deze zijn bij lange na zo groot niet als die uit Israël en Italië."Het bedrijf waar de Orly cactusvijgen worden geteeld, begon in 1992 met de teelt van dit exotische gewas. Sindsdien heeft zij haar areaal uitgebreid naar 485,5 hectare," vertelt hij. Er zijn ook nieuwe rassen beschikbaar die niet meer de gezondheidsproblemen veroorzaken waar de oudere rassen mee geassocieerd worden.

Voor meer informatie:
Yair Ohana
Arava Export Growers
Mob.: +972 547 769 785
Mob.: +972 525 334 081
US: +1 201 479 9457
yair.ohana@arv.co.il
www.arv.co.il

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.