Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Sophie Deren, verpakkingsvrije winkel Ohne:

"Bieden consumenten duurzaam alternatief om anders inkopen te doen"

FoodserviceXS organiseerde onlangs een culinaire fietstour door de Belgische stad Gent. Out.of.Home Shops fietste mee en doet verslag. Bij verpakkingsvrije winkel Ohne vertelde Sophie Deren dat ze inzetten op biologische voeding, lokale producten en korte ketens. Hiermee biedt Ohne volgens haar consumenten een duurzaam alternatief om anders inkopen te doen. De deelnemers bezochten ook de bioplantaardige eet- en wijnbar Le Botaniste (in de Hoornstraat). Alain Coumont, oprichter van Le Pain Quotidien heeft deze bar in september 2015 geopend. Er staan 100% biologische, plantaardige en veganistische gerechten, lokale specialiteiten en seizoensgebonden producten op het menu. Om voedselverspilling te voorkomen, worden van de overgebleven groentenrestjes smeersels gemaakt. Inmiddels is een tweede vestiging in New York geopend.

Klik hier voor het volledige artikel.

Bron: Out.of.Home Shops
Publicatiedatum: