Primeur: drie EKO-keurmerk certificaten voor Heerlijkheid Mariënwaerdt

Vrijdag 15 juni was het driedubbel feest op Heerlijkheid Mariënwaerdt in Beesd. Gedeputeerde Bea Schouten van de provincie Gelderland reikt maar liefst drie EKO-keurmerk certificaten uit. Niet alleen de twee horecalocaties op het landgoed worden EKO-gecertificeerd. Ook de landgoedwinkel ontvangt een EKO-certificaat. Heerlijkheid Mariënwaerdt is een landgoed waar duurzaamheid en biologische productie kernwaarden zijn. Een perfecte match met het EKO-keurmerk, dat staat voor ambitieuze biologische ondernemers die de duurzaamheidslat steeds weer iets hoger leggen.

Gedeputeerde Bea Schouten met Frans en Nathalie van Verschuer.

Het EKO-keurmerk Horeca geeft de gast de zekerheid dat er gegarandeerd met biologische producten gewerkt wordt. De basis van het EKO-keurmerk is biologisch. Ondernemers die die het EKO-keurmerk dragen werken daarbovenop hard aan verduurzaming. Elk jaar stellen ze zich zelf weer twee nieuwe verduurzamingsdoelen. De horeca van Mariënwaerdt wil eind 2018 minimaal 65% biologische ingrediënten inkopen en kiest voor duurzame disposables zoals servetten. De landgoedwinkel zet in op minder verpakkingsmateriaal. De inkoop voor de horecalocaties en landwinkel gebeurt bij biologisch gecertificeerde leveranciers. Alles wordt door gekwalificeerde inspecteurs gecontroleerd. Gasten kunnen dus onbekommerd genieten van biologisch eten en drinken.

Heerlijkheid Mariënwaerdt

Het landgoed, zoals het land, de koeien en de productie zijn ook biologisch gecertificeerd. De twee horeca locaties, Brasserie Marie en de Stapelbakker, dragen vanaf 15 juni het zilveren EKO-horeca keurmerk. Dit betekent dat minimaal 50% van de ingrediënten die worden ingekocht biologisch gecertificeerd zijn. De onlangs gerestylede landgoedwinkel verkoopt meer dan 90% biologische producten en voldoet daarmee aan het EKO-keurmerk voor winkels. Marketingmanager Marleen Meijers van stichting EKO legt uit: "We zijn blij dat Heerlijkheid Mariënwaerdt zich verbindt aan het EKO-keurmerk. Dit staat synoniem voor een goed product: goed voor het milieu, diervriendelijk, sociaal en eerlijk en natuurlijk lekker en gezond."

Voor meer informatie: www.marienwaerdt.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.