"Ze zijn er met de kluis onder de arm vandoor gegaan"

Inbraak bij Ekoplaza Assen

Tholen - Inbrekers hebben van zondag- op maandagnacht de kluis en enkele kassalades gestolen bij Ekoplaza in Assen. Eigenaar Jan Vos schat dat de twee mannen zo'n 3.500 euro buit hebben gemaakt. "Dat viel gelukkig nog mee. We hadden een gedeelte van de afstortingen al weggebracht. Ze hebben alleen kassalades en rolletjes muntgeld dat we als wisselgeld gebruiken meegenomen. Wel zijn er twee deuren vernield en is de kluis met geweld van de muur getrokken. Vervolgens zijn ze er met de kluis onder de arm vandoor gegaan."

De inbraak werd ontdekt door een chauffeur van Udea, geeft Jan aan. "Hij kwam om 5:30 uur de winkel bevoorraden en zag een tussendeur naar de winkel open staan en trof wat kleingeld op de grond aan. Hij heeft meteen alarm geslagen en vervolgens zijn wij door een medewerker van Udea op de hoogte gesteld van de situatie." De ondernemer is vooral opgelucht dat er op het moment van de inbraak geen medewerkers aanwezig waren. "Ik moet er niet aan denken dat zoiets overdag zou gebeuren. We drukken onze medewerkers altijd op het hart dat hun veiligheid dan voorop staat. De impact is natuurlijk wel groot, maar we moeten gewoon door."


Jan heeft gisteren aangifte gedaan van de inbraak en de bewakingsbeelden op de Facebookpagina geplaatst. De beelden zijn overhandigd aan de politie. "De politie gaat er nu mee aan de slag."

Voor meer informatie:

Jan Vos
Ekoplaza Assen
Torenstraat 24
9401 HR Assen
06 13265778
assen@ekoplaza.nu
www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven