Dienst voedselveiligheid en consumentenbescherming Nedersaksen:

"Opnieuw sporen van fipronil in Nederlandse bio-eieren"

Opnieuw zijn in Nederlandse op eieren sporen gevonden van fipronil. Het gaat om eieren die afkomstig zijn van een biologische legkippenboerderij uit Nederland. Dat heeft de dienst voedselveiligheid en consumentenbescherming van de Duitse deelstaat Nedersaksen vrijdag 8 juni bekendgemaakt (Landesamt für Lebensmittelsicherheit und Verbraucherschutz). De eieren worden uit de handel gehaald en de Nederlandse autoriteiten zijn ingelicht.

Tijdens de testen in de regio Vechta werden fipronil-concentraties tot 0,019 milligram per kilogram gevonden. Het maximaal toegestane aantal is 0,005 milligram. Volgens de autoriteiten is er momenteel geen gezondheidsrisico voor consumenten.

Blijkbaar waren dezelfde bedrijven die betrokken waren bij het fipronilschandaal van 2017 opnieuw bij deze zaak betrokken. "De bevindingen zijn in lijn met de huidige Nederlandse persrapporten", staat er in het uit Hannover afkomstige bericht. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.