VS: Organic Soup Kitchen wil voedingstherapie centrum opzetten

Om hun tienjarig bestaan te vieren, heeft de Organic Soup Kitchen in Santa Barbara een jaar durende campagne gelanceerd om $1,5 miljoen (€1,27 miljoen) op te halen. Hiermee wil het bedrijf een hoofdkantoor van 3000 m2 opzetten voor een voedingstherapiecentrum voor kankerpatiënten.

Door hun jarenlange ervaring met het bereiden van maaltijden is de Organic Soup Kitch ervan overtuigd dat ze de perfecte maaltijd hebben ontwikkeld om kanker tegen te gaan. De organisatie is een vertrouwde lokale bron voor kankerpatiënten die advies zoeken over een optimaal dieet. 

Voedingstherapie bestaat uit biologische, niet GGO, glutenvrije producten en gecertificeerde niet-bestraalde kruiden. De soepen van het bedrijf bevatten veel antioxidanten, een basis van kokosnootmelk en zit vol met ontstekingsremmende ingrediënten. 

De soepen worden gepureerd om ze gemakkelijker verteerbaar te maken zonder in te leveren op voedingsstoffen. Dit is belangrijk, omdat ongeveer 35% van de patiënten moeite heeft met slikken.

Kankerpatiënten die bij het Cottage Hospital en het Ridley-Tree Cancer Centre worden behandeld, krijgen de voedzame soepen wekelijks geleverd.

"Als erkende en gerespecteerde autoriteit in onze gemeenschap en de eerste organisatie aan de Central Coast die voeding als medicijn inzet, tillen we onze diensten en producten naar een hoger niveau," vertelt Anthony Carroccio, de directeur van de Organic Soup Kitchen.

Het nieuwe hoofdkantoor zal uitgerust worden met de nieuwste apparatuur en zal geschikt gemaakt worden voor hulpverlening bij rampen. Ook krijgt het een multifunctioneel conferentiecentrum dat onder andere gebruikt zal worden om lokale schoolkinderen voorlichting te geven over voeding. 

Door hun groene LEED certificering en een structuur die de koolstofvoetafdruk vermindert, wordt het hoofdkantoor een duurzaam, maar productieve faciliteit die voldoet aan de hoogste standaards voor de gezondheid van het milieu en de gemeenschap. 

De campagne is in mei begonnen met een evenement waarbij Andrew Firestone, erfgenaam van Firestone Tire, aanwezig was. Het evenement werd gehouden in het SYNERGY Business and Technology Center in Santa Barbara en heeft maar liefst $100.000 (€84.897) opgeleverd.

De opening van de faciliteit staat gepland voor midden 2019. Voor meer informatie over het project, ga naar www.organicsoupproject.org.

Bron: Noozhawk (Andrea Slaby)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.