Collibri Foundation (Colruyt Group) ondersteunt Solid Food Perú

Quinoa tricolore: resultaat van ketenproject

Colruyt Group investeert graag in duurzame voeding. Een voorbeeld daarvan is quinoa. Op de website meldt Colruyt dat de eerste dozen Boni Selection Bio quinoa tricolore bij Colruyt, Spar, OKay en Bio-Planet aangekomen zijn. Dit product uit Peru is het resultaat van een ketenproject, van bij de teler tot in de winkelrekken.

Colruyt geeft aan dat ze zich regelmatig afvragen wat er in 2050 op onze borden ligt. Want dan telt de wereld meer dan 9 miljard mensen die zo'n 50% meer eten nodig hebben dan vandaag. Daarom werkt de provincie Vlaams-Brabant samen met Rikolto, KU Leuven en UCLL en Colruyt Group aan een ambitieus project opgestart: "Gezocht: Voedsel voor de Toekomst". Samen gaan de organisaties op zoek naar manieren om de groeiende wereldbevolking op een duurzame manier te voeden. Quinoa kan een steentje bijdragen. Het behoort tot één van de duurzame productieketens in het Zuiden. De belangrijkste kenmerken? De producten zijn lekker en voedzaam, hebben een kleine milieu-impact én bieden tegelijk nieuwe kansen aan de boeren die ze kweken.De juiste prijs

Colruyt Group heeft beloofd om 34 ton quinoa aan te kopen, in het eerste jaar alleen. Meer dan 180 kleine boeren worden begeleid door Solid Food Perú. Deze organisatie koopt de quinoa van de boeren aan een correcte prijs, die hoger ligt dan de gemiddelde marktwaarde. Het verwerkt en verkoopt de quinoa aan ons en herinvesteert de winst in sociale projecten voor de lokale gemeenschap. "Onze intense begeleiding van de boeren en bijstand op de velden, is uniek. Dat doet niemand anders", zegt Efrain Avendaño Torres van Solid Food Perú. Die organisatie wordt ondersteund door de Collibri Foundation. Wilson is zo'n jonge quinoaboer in spe die een opleiding volgt bij Solid.

Kleurrijke smaakmaker

De oogst van dit project ligt nu in de winkelrekken. In Colruyt, OKay, Bio-Planet en Spar vind je de eerste dozen quinoa tricolore (500 gram) van Boni Selection Bio. Deze smaakmaker brengt kleur op het bord. Witte, rode en zwarte quinoa zijn door elkaar gemengd.

Peru: jongeren met een landbouwdroom

In de regio's met een ketenproject, steunt Colruyt met Collibri Foundation vaak ook een vormingsproject. In de regio Ayacucho in Peru volgen jongeren landbouwopleidingen met als doel hun eigen bedrijf op te richten. Zo verbeteren ze hun levensomstandigheden én die van hun gemeenschap.

Klik hier om meer daarover te lezen.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven