Graskaas van Red de Rijke Weide weer verkrijgbaar

De graskaas van Red de Rijke Weide is sinds een week weer verkrijgbaar. Een jonge kaas, heerlijk zacht en romig van smaak. De kaas is biologisch, vegetarisch gestremd en er gaat 1 euro per kilo rechtstreeks naar de weidevogels.

Lentedans van de koeien

Het is een steeds populairder fenomeen: het spektakel van blije, springende koeien. Sommige veehouders krijgen dan ook duizenden bezoekers die getuige willen zijn van de dieren, die voor het eerst na een lange winter naar buiten mogen. Het is een echte voorbode van het voorjaar en een oer-Hollands tafereel.

Henk Pelleboer (Foto: Fred van Diem).

Graskaas

De kaas die gemaakt wordt van de eerste weidemelk, heeft een aantal bijzondere eigenschappen. Naast dat de koeien het heerlijk vinden om weer vers gras te eten en dat met volle overgave doen, geeft het verse gras ook weer extra caroteen in de melk wat voor een prachtige gele kaas zorgt. Daarnaast zijn de vetten die door de koe aangemaakt worden wat zachter en dit maakt de kaas extra romig. Deze voorjaarskwaliteiten kunnen we juist bij biologische kaas bijzonder goed zien, omdat er geen gebruik wordt gemaakt van kleurstoffen. De kaas in de stalperiode is namelijk altijd wat harder en minder geel.


Red de Rijke Weide

Red de Rijke Weide kaas is het eerste product op de markt waarbij rekening is gehouden met weidevogels. De gepasteuriseerde, vegetarisch gestremde kaas wordt bereid van de melk van koeien die grazen in een weide waar weidevogels meer dan welkom zijn.

Veel kazen worden gemaakt van mengmelk: melk afkomstig van meerdere boerderijen. Bij de Graskaas van Red de Rijke Weide is dit niet het geval. Deze kaas wordt Bij Bastiaansen Bio Kaas gemaakt van de melk van de koeien van Henk Pelleboer, winnaar van de Gouden Grutto Award 2018. Dit is dé prijs voor de beste weidevogelboer van Nederland. Pelleboer is vanaf het eerste uur betrokken geweest bij de campagne Red de Rijke Weide van Vogelbescherming, welke ervoor zorgt dat er meer ruimte wordt gemaakt voor de weidevogels in Nederland. Deze mogen immers niet verdwijnen. Voor elke verkochte kilo Graskaas van Red de Rijke Weide gaat maar liefst 1 euro direct naar het behoud van de Nederlandse weidevogels.


Klik hier voor een overzicht van de verkooppunten.

Voor meer bestel-informatie over deze kaas:

Kroon Biologische Verswaren
020 6061829
verkoop@kroonbiologisch.nl 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven