Delhaize richt vizier op buurtwinkels

De Belgische supermarktketen Delhaize, onderdeel van supermarktconcern Ahold Delhaze, opent dit jaar en volgend jaar in België in totaal 80 nieuwe winkels. Daarbij gaat het vooral om kleinere buurtwinkels van Proxy Delhaize en Delhaize Shop & Go.

Er zijn volgens Delhaize veel buurten die groeien en die 'vragen om een nabij gelegen winkel'. Waar de nieuwe winkels zullen komen, wordt met het oog op de concurrentie nog niet verteld, laat een woordvoerder van Delhaize weten.

"De toekomst van supermarkten ligt bij buurtwinkels. De vele files maar ook de vergrijzing zorgt er voor dat we in onze buurt willen winkelen," aldus Jorg Snoeck, expert bij het vakblad RetailDetail. "Buurtwinkels hebben bovendien het voordeel dat ze een beperkte oppervlakte hebben maar dankzij de digitalisering wel een volledig assortiment kunnen aanbieden."

Delhaize is niet de enige Belgische supermarktketen die op buurtwinkels inzet. Zo wil Carrefour dit jaar 30 tot 40 nieuwe Express-winkels openen en zet Colruyt met Bio-planet in op buurtsupermarkten.

Bron: RetailNews via FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven