"Iedereen wil meedenken over uitbreiding en verbetering van kennisaanbod"

Bio Academy maakt verdiepingsslag tijdens kennisdag

Tholen – Kennisplatform Bio Academy gaat jaarlijks een kennisdag organiseren. Gisteren vond de eerste editie plaats op Landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Kennisaanbieders spraken over de kwaliteit van het aanbod en over de drijfveren van de Bio Academy. "Bijna al deze partners en aanbieders van het eerste uur hebben het slechte weer kunnen trotseren, waardoor we met 32 mensen van start konden met gezamenlijk verder bouwen aan kwaliteitsontwikkeling in de biologische sector", vertelt Ingrid Veeman namens Bio Academy.

De kennisuitwisseling vond binnen en buiten plaats. Foto's: Alice Leijten.

Arend Zeelenberg, bestuursvoorzitter van Bio Academy, kijkt met een goed gevoel terug op de kennisdag. "Ik ben niet alleen tevreden, maar zelf ook nog meer enthousiast geraakt. Vooral omdat ik tijdens het evenement besefte dat het gelukt is en gaat werken. Ik merkte dat iedereen wil leren en wil meedenken over wat we nog meer aan het kennisaanbod en de kwaliteit daarvan kunnen doen. Ook mensen die hierin al actief zijn willen leren hoe dit nog beter kan."

Geertje Schlaman geeft aan dat de organisatie heel positieve reacties van de deelnemers gekregen heeft. "Het was erg geslaagd. En vanwege de hoge temperaturen kon een deel van het programma buiten plaatsvinden, dit maakte het nog informeler. Het was een goede mix aan mensen, waaronder vertegenwoordigers vanuit verschillende bestuurslagen, trainers en telers. Hierdoor konden de aanwezigen ook heel veel van elkaar leren. Erg belangrijk, want met elkaar maken we de Bio Academy."


Geertje gaf na de pauze één van de drie workshops en vertelde de aanwezigen over hoe zij het beste een training op kunnen zetten. "Het doel van de cursus is vaak duidelijk, maar om dit doel te bereiken is het essentieel om de activiteiten en leerdoelen helder voor ogen te hebben. Dat is niet vanzelfsprekend en dit heb ik geprobeerd naar voren te brengen."


Bio Academy schreef naar aanleiding van de kennisdag 2018 het volgende persbericht:

Kwaliteit door kennisuitwisseling

Biologisch produceren is meer dan een kunstje om een schoon product te maken. De BioAcademy stelt zich ten doel daarom een breed aanbod aan kennis op het eigen platform te brengen. Tijdens de kennisdag 2018 van de academie draaide het om de kwaliteit van het kennisaanbod.

Kennisplatform BioAcademy hield dinsdag 29 mei de kennisdag op landgoed Kraaybeekerhof in Driebergen. Daar spraken de kennisaanbieders over de kwaliteit van het kennisaanbod en over de drijfveren van de BioAcademy. De biologische productieketen wil richtinggevend zijn bij een veranderende voedselproductie. Daarbij zien de deelnemers van de BioAcademie in dat ze elkaar scherp moeten houden. Dit past bij de cultuur in de sector. Uitwisseling van ervaringen versnelt de ontwikkeling van de snel groeiende biologische sector. Ondernemers bouwen door met opbouwende kritiek.

Tijdens de workshops blijkt dat de deelnemers elkaar willen beoordelen om daarmee het niveau van de BioAcademy zelf voortdurend te verbeteren. Ze denken aan evaluatie van de trainingen door de deelnemers. Deelnemers kunnen voor elkaar meer betekenen. Tijdens de workshop met Skal-medewerker Ingeborg de Groot kwamen verbeterpunten voor de aanpak van Skal op tafel en ook het 'buddybedrijf', waarbij een branchegenoot een nieuwkomer op de biologische markt op weg helpt tijdens certificering en omschakeling. Biologische telerscoöperatie Nautilus werkt al met een systeem waarbij telers met ervaring nieuwe telers op gang helpen in de biologische productie.

Het aanbod van de BioAcademy is te vinden op www.bioacademy.nl.

Voor vragen over de ontwikkeling van het platform kunt u terecht bij Arend Zeelenberg (voorzitter, 06 54780755) en Geertje Schlaman (kwaliteitscommissie, 06 54336378).

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.