Prijsuitreiking op 7 juni

Finalisten Sustainable Food Awards bekendgemaakt

Ecovia Intelligence (voorheen bekend als Organic Monitor) heeft de finalisten van de eerste Sustainable Food Awards bekendgemaakt. Na uitgebreid overleg heeft de jury de volgende finalisten geselecteerd per categorie. De finalisten worden hier in alfabetische volgorde genoemd.
 
Finalisten Nieuw Duurzaam Product: Bogawantalawa Tea Estates Uncompensated CarbonNeutral Teas (Sri Lanka), Chocolero Energy Drink (België), Coop Switzerlandmet voedselproducten op basis van insecten, en SeaMore I Sea Bacon Vleesvervanger (Nederland). 
De prijs wordt uitgereikt aan een nieuw drankje of voedselproduct dat duurzaam geproduceerd wordt.

FinPackaging Finalisten: Coop Zwitserland Multi-Bag, EOSTA Natural Branding (Nederland), en SiraneEarthpouch (VK). 
Deze prijs wordt uitgereikt aan een nieuwe soort verpakking die milieuvriendelijk is wat betreft materiaal en/of ontwerp.

Finalisten Duurzame Ingrediënten: Agrasys (Spanje) met Tritordeum, Aliet Green (Indonesië) met biologische kokosbloemsuiker, en Dani Organic Foods (VK) met biologische gember. 
Deze prijs wordt uitgereikt aan een nieuw ingrediënt dat een verschil heeft gemaakt voor het milieu of een sociale impact heeft. 

Finalisten Duurzame Pionier: Bogawantalawa Tea Estates (Sri Lanka), Lotus Foods (VS), Nature'sPath Foods (Canada), en Straus Family Creamery (VS). 
De Duurzame Pionier Award wordt overhandigd aan een operator binnen de voedingssector die een leider is op het gebied van duurzaamheid. 

Finalisten Duurzaam Leiderschap: Aliet Green (Indonesië), Nature's Path Foods (Canada), Palsgaard (Denemarken), en Strauss Group (Israël). 
Deze prijs wordt uitgereikt aan een operator binnen de industrie die leidt op verschillende aspecten van duurzaamheid. De organisatie laat algeheel leiderschap in duurzaamheid zien, en niet slechts op enkele gebieden. 

De reacties op de eerste Sustainable Food Awards zijn erg positief, en de organisatie heeft aanmeldingen uit alle continenten ontvangen. De finalisten zijn geselecteerd door een jury die bestond uit professionals uit de media, een internationaal voedselbedrijf, een biologisch en natuurlijk voedselmerk, en een verpakkingsbedrijf. 

De winnaars en de nummers twee van iedere categorie zullen op 7 juni bekend worden gemaakt in een speciale receptie van de Sustainable Food Awards in Amsterdam. De receptie vindt plaats in het Mövenpick Hotel AmsterdamCity Centre, tegelijk met de 10e Europese editie van de SustainableFoods Summit.

Klik hier voor meer informatie over de Sustainable Foods Summit.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.