Neemt ook afwijkende keuringsresultaten onder de loep

'Kinderziektes' dwingen Vion tot voorlopige sluiting slachterij

Vion maakte vrijdag 25 mei bekend dat het per direct de activiteiten in de runderslachterij in Leeuwarden tijdelijk opschort vanwege de ervaringen die in de afgelopen maanden in de nieuwe slachterij zijn opgedaan.

Vion constateert dat de runderslachterij die met de modernste inzichten is ontworpen nog op enkele details kan worden verbeterd. De afgelopen tijd is intensief gebruikt om de 'kinderziektes', die in een nieuwe en geavanceerde runderslachterij zoals in Leeuwarden kunnen voorkomen, op te sporen en te onderzoeken. Om deze grondig op te lossen besluit Vion de komende tijd te gebruiken om enkele technische aanpassingen te doen. Dit gaat het meest efficiënt als het productieproces stopt.

Naast technische verbeteringen constateert Vion dat de keuringsresultaten een ander beeld laten zien dan die van andere slachterijen in Nederland. De aankomende tijd zal ook gebruikt worden om dit verschil beter te duiden. Hiervoor is Vion in contact met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).

Vion betreurt de ontwikkeling in Leeuwarden, met name voor haar leveranciers in de noordelijke provincies en voor de medewerkers, maar ziet geen mogelijkheid om de tijdelijke sluiting te voorkomen.

De locatie is ingericht met een zichtgalerij om de transparantie van het proces volledig in beeld te brengen voor bezoekers. Hiermee is de onderneming de eerste in Nederland die het proces toont aan veehouders, studenten, journalisten, ambtenaren en andere belangstellenden.

Vion heeft alle vertrouwen in de verdere ontwikkeling van Vion Leeuwarden en zal met enkele technische aanpassingen nog verder worden verbeterd als meest moderne runderslachterij van Nederland.

Biologisch

Begin maart maakte Vion bekend dat naast het Waddenrund het bedrijf in Leeuwarden bedoeld is voor het slachten van biologische runderen. Op deze wijze kan Vion inspelen op de toenemende vraag naar biologisch rundvlees.

Vion

Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.

Voor meer informatie: www.vionfoodgroup.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven