Vion constateert dat de runderslachterij die met de modernste inzichten is ontworpen nog op enkele details kan worden verbeterd. De afgelopen tijd is intensief gebruikt om de 'kinderziektes', die in een nieuwe en geavanceerde runderslachterij zoals in Leeuwarden kunnen voorkomen, op te sporen en te onderzoeken. Om deze grondig op te lossen besluit Vion de komende tijd te gebruiken om enkele technische aanpassingen te doen. Dit gaat het meest efficiënt als het productieproces stopt.
Naast technische verbeteringen constateert Vion dat de keuringsresultaten een ander beeld laten zien dan die van andere slachterijen in Nederland. De aankomende tijd zal ook gebruikt worden om dit verschil beter te duiden. Hiervoor is Vion in contact met de Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit (NVWA).
Vion betreurt de ontwikkeling in Leeuwarden, met name voor haar leveranciers in de noordelijke provincies en voor de medewerkers, maar ziet geen mogelijkheid om de tijdelijke sluiting te voorkomen.
De locatie is ingericht met een zichtgalerij om de transparantie van het proces volledig in beeld te brengen voor bezoekers. Hiermee is de onderneming de eerste in Nederland die het proces toont aan veehouders, studenten, journalisten, ambtenaren en andere belangstellenden.
Biologisch
Vion
Vion is een internationale vleesproducent met productielocaties in Nederland en Duitsland en verkoopondersteunende kantoren in dertien landen wereldwijd. In 2017 realiseerde Vion met 11.800 werknemers een omzet van € 5,1 miljard.Voor meer informatie: www.vionfoodgroup.com