Zaterdag 9 juni:

Smaakfeest en rondleidingen bij biologische Tuinderij de Haverkamp

Op zaterdag 9 juni is het bij biologische tuinderij de Haverkamp al een beetje zomer. Dit wordt gevierd met proeverijen en men kan tijdens de rondleiding zien hoe natuur en productie op dit bedrijf samen gaan.

Het smaakfeest duurt van 12.00-17.00 uur. Tuinderij Haverkamp teelt een groot aantal tuinbouwproducten naast graan, aardappelen en fruit op het landgoed de Bannink. De producten worden verkocht in de eigen boerderijwinkel en aan andere winkels en bedrijven.

Proeverijen

Marin van Sprang en Rob le Rutte maken Iessel Cider van appelen van de hoogstambomen uit de IJsselstreek. Om te vieren dat ze weer nieuwe cider hebben, mag iedereen komen proeven en een kijkje nemen in hun jonge cider boomgaard. Erik Schippers van bezorgservice Gouden Pompoen serveert er een borrelplankje bij met biologische kaas, crackers en droge worst van biologische bedrijven uit buurt. De Gouden Pompoen heeft de producten van zo'n 50 biologische bedrijven uit de regio samengebracht in een webwinkel en bezorgt deze aan huis in de omgeving van Deventer.Groente van Zus maakt hapjes met de groenten van de Tuinderij Haverkamp. Groenten van Zus is een cateringbedrijf die gebruik maakt van biologische en lokale seizoensgroenten.Rondleidingen

Tuinder Jopie Duijnhouwer geeft om 14.00 uur een rondleiding langs de akkers van biologische Tuinderij de Haverkamp, gelegen op landgoed de Bannink, tussen bossen, houtwallen en kolken. Gerrit Hendriksen (IVN/ KNNV) verzorgt om 12.30 uur een veldexcursie over planten die voorkomen op het bedrijf en langs de percelen van de Haverkamp. Rob le Rutte en Marin van Sprang verzorgen om 13.00 uur en 15.30 uur een rondgang langs de ciderboomgaard die ze hebben aangelegd bij Tuinderij de HaverkampMuziek

Deventer singer-songwriter Siebren Zijlstra verzorgt de muzikale omlijsting.

Boerderijwinkel

Tuinder Heleen Hennink runt de boerderijwinkel van de Haverkamp, die de hele zaterdag open is. Hier vindt men naast de vele eigen producten ook groenten en fruit van collega's en andere streekproducten zoals zuivel, honing, kaas en sap.

De Haverkamp is te vinden op Rodijksweg 5, 7427 RD, Deventer. 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven