Introduceert Oaked en Tripel

Brouwerij Roman doet intrede op biologische biermarkt

Op woensdag 23 mei heeft Brouwerij Roman uit Oudenaarde (Vlaamse Ardennen) niet één maar twee biologische bieren gepresenteerd. Namelijk de Adriaen Brouwer Tripel en de Adriaen Brouwer Oaked. Hiermee doet de brouwerij haar intrede op de biologische biermarkt. De bieren worden uitgebracht onder het merk Adriaen Brouwer, dat met deze lancering verder uitgebouwd wordt als sterk merk naast Ename en Gentse Strop.

Links de Oaked en rechts de Tripel.

Adriaen Brouwer Tripel

Het merk Adriaen Brouwer breidt uit met twee degustatiebieren, waaronder de Adriaen Brouwer Tripel. Met ingrediënten als koriander, curaçao en Belgische biohop resulteert de Adriaen Brouwer Tripel in een kruidige premium bio-tripel met 9 procent alcoholvolume. Klik hier voor meer informatie.

Adriaen Brouwer Oaked

De tweede nieuwkomer is de Adriaen Brouwer Oaked (10 procent alcoholvolume). Dit bruine degustatiebier is gebaseerd op het gelimiteerde winterbier 'Adriaen Brouwer Winter Wood' en werd dus ook gerijpt op het hout van sherry- en whiskyvaten. De Winter Wood wordt zo een vaste referentie, weliswaar onder een andere naam en 100% biologisch. Klik hier voor meer informatie.

Eerste bio-bieren Brouwerij Roman

De Adriaen Brouwer Tripel en Adriaen Brouwer Oaked zijn beide biobieren. Dat wil zeggen dat alle ingrediënten, die gebruikt worden om het bier te brouwen, op biologische wijze geteeld worden... En dat is een primeur voor de brouwerij die bestaat sinds 1545. De keuze om bio-bier te brouwen is er dan ook niet zomaar gekomen. Brouwerij Roman draagt duurzaamheid hoog in het vaandel. Biologische bieren brouwen is dan ook een logische volgende stap binnen het proces van duurzaam ondernemen.

Meester van emoties

Bij nieuwe bieren hoort ook een nieuw design. Adriaen Brouwer staat bekend als 'Meester van emoties'. Voor het ontwerp van de labels werd dan ook gekozen voor een expressieve Adriaen Brouwer. Ook de Adriaen Brouwer van vijf procent alcoholvolume krijgt een nieuw label waardoor de Adriaen Brouwer familie uniform is. Aan het recept van het 'Oudenaards Bruintje' wordt niet geraakt.

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven