Het klinkt tegenstrijdig, maar ijs is 'hot'. Niet alleen lokale Nederlandse ondernemers investeren in ijs, ook wereldwijde ketens hebben volgens Maakindustrie grootse plannen. Het ijs mag anders en bijzonder zijn. Denk bijvoorbeeld aan een warm broodje ijs of een bijzondere smaak of topping. En ijs van lokale melk en met fruit van de lokale teler kopen consumenten ook graag bij de naburige zuivelboerderij. Voor de bewuste klant liggen volgens het artikel ook steeds meer ijsjes in de vitrine. Vegan ijs is in opkomst, evenals ijs met minder vet en suiker. In deze hoek hoort ook lactosevrij, gluten- en suikervrij en biologisch ijs met vers biologisch kwaliteitsfruit. En wat te denken van frozen yoghurt bij Yoghurt Barn (met biologische yoghurt)?
Klik hier voor het complete artikel.
Bron: Maakindustrie
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Terug van weggeweest: biologische bakkerij bij Loverendale ter Linde
- Waarom loopt Nederland achter op buurlanden in biologische teelt?
- Lidl opent haar nieuwste duurzame distributiecentrum in Almere
- Agroforestry op de BioVelddag 2022
- Maaltijdbox Ekomenu lanceert kassabon met ware impact van voedingskeuzes
Top 5 - afgelopen week
Top 5 - afgelopen maand
- Hoe boer Piet uit handen bleef van het kapitaal
- Zijn biologische producten gezonder?
- Ministerie staat niet-biologische grondstoffen in biologisch veevoer tijdelijk toe: net op tijd
- Annette Harberink vertrekt van Natuurderij Keizersrande
- Europees parlement stemt met grote meerderheid voor marktgestuurde stimulering van bio-landbouw
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-04-29 Nieuw: Vegan Royaal met amandelstukjes
- 2022-04-22 Romige nieuwkomers onder Ice Cream Factory
- 2021-12-22 Nieuw bij QSTA voor foodservice: Wholey smoothies, bowls en shakes
- 2021-11-19 Cookie Dough Caramel nieuw van West Coast Frozen Yoghurt
- 2021-10-27 Nieuw duurzaam ijsconcept: Little Cow & Cookies
- 2021-10-08 Regenboogwaterijs teruggeroepen
- 2021-10-05 Veiligheidswaarschuwing voor AH Bio bosfruit ijsjes
- 2021-10-04 Fruit Peak en Fruit Wave uit voorzorg teruggeroepen
- 2021-09-01 Meer bio-snackopties bij Gimsel
- 2021-07-05 Dixap introduceert biologische fruitijsjes
- 2021-06-18 "Het zelf maken van de natuurlijke aroma's kostte jaren"
- 2021-06-17 Ready-to-blend, frozen smoothie bowls van Wholey nieuw in Nederland
- 2021-05-20 "Onze ingrediënten zijn niet alleen biologisch, maar ook zoveel mogelijk lokaal geteeld"
- 2021-04-30 Fresh Fruit Express introduceert fruit in de vorm van ijs
- 2021-04-16 "Nieuw innovatief vegan ijs"
- 2021-04-07 'Team Roomijs' breidt uit
- 2021-04-01 Nieuw: vrieslollies in vier smaken
- 2021-03-23 Spirulina kleurt het ijs blauw
- 2021-03-01 "Comfortvoeding op z'n best"
- 2021-03-01 Een kijkje achter de schermen bij Sonneclaer IJs