26 en 27 mei:

Groninger Groentendagen in Eenrum

Kwekerij De Kleine Plantage in Eenrum organiseert op zaterdag 26 en zondag 27 mei de Groninger Groentendagen. Dit jaar voor het eerst worden de groenten gekweekt en geleverd door studenten van de biologisch dynamische opleiding 'Warmonderhof'. Zij hebben een prachtig assortiment samengesteld. Pronk-, tuin-, struik-, en droogbonen in diverse soorten met klinkende namen als 'Rattlesnake snap' of 'Borlotto di fuoco'. Courgette, pompoen, pepers en paprika’s van 'Roumanian Rainbow' tot 'Turkish Orange' en ‘Peper Jalapeno Biker Billy’.

Een rijke sortering aan tomaten, cherry- en pottomaten. Allerlei soorten sla en verder groenten waarvan men het bestaan nauwelijks kent.

Jan Kees Luijerink van 'Het Blauwe Huis' komt met kruidenmengsels, kruiden en andere eetbare planten. Alles biologisch geteeld.

De 'Groentendagen' is een gelegenheid voor moestuinfanaten en ieder die van goed en gezond eten houdt.

De Ciderwinkel is van de partij met een grote sortering Engelse ciders. Groenjournalist Alma Huisken en Doortje Stellwagen nemen onder andere boeken, gereedschappen en zaden mee. Ook Ria Loohuizen is er met haar boeken over onder andere verzamelen uit het wild en zoals altijd heeft zij proeverijen. Morel, een winkel in antiquiteiten en curiosa uit Ezinge, komt met een verzameling servies en vazen: groenteschalen, aspergeschalen en dergelijke. Bovendien is dit jaar 'Handig Goed' aanwezig met spullen voor huis en tuin. Uit de keuken van Priska komen taarten, quiches en lunches en nog meer.

Meer informatie:
Kwekerij De Kleine Plantage
Handerweg 1
Eenrum

Geopend van 10.00-17.00 uur
Vrij entree

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.