VK: Aantal biologische varkens bijna verdubbeld in 2017

Het aantal biologische varkens in het Verenigd Koninkrijk is in 2017 bijna verdubbeld, volgens nieuwe cijfers van het Engelse ministerie van Landbouw, Voeding en Stedelijke Ontwikkelingen.

Het aantal varkens dat in het VK biologisch wordt gefokt, is gestegen van 31.000 tot bijna 59.000, de grootste percentuele toename binnen alle sectoren. 

Dit aantal is inclusief 5000 drachtige zeugen en 37.000 mestvarkens. Meer dan 90% van de biologische varkens wordt in Engeland gefokt. Het totale aantal biologische varkens aan het eind van juni 2017, 4969, vertegenwoordigde 1,2% van het totale aantal varkens in het VK.

De cijfers laten de eerste groei in zes jaar zien binnen de biologische veeteelt en het aantal producenten dat biologisch teelt is in 2017 met bijna 2% gestegen. Door de groei beslaat het biologische areaal in de VK nu 517.000 hectare. Dit is ook bijna 2% meer dan in het jaar ervoor. 

Er zijn nu 6600 biologische producenten in het VK. Van dit aantal bestaat het grootste gedeelte uit veetelers en gemixte producenten. Het is dan ook niet verrassend dat 64% van het biologische areaal in het VK uit grasland bestaat. 

De biologische schapen productie in het VK is met 5,5% gestegen naar 887.000 dieren, terwijl het de hoeveelheid biologische gevogelte met 8,5% gestegen is, naar iets meer dan 3 miljoen. In de landbouwsector wordt 7%, oftewel 37.400 hectare, van het areaal gebruikt om granen te telen. 

De biologische certificeringsinstantie OF&G, die meer dan de helft van het biologische land in het VK certificeert, liet weten dat de groei in de biologische sector laat zien dat de telers naar de vraag van de consumenten luistert en inspeelt op de interesse van de markt. 

"Nog belangrijker, meer consumenten dan ooit tevoren, kopen biologische voeding. Het rapport van het ministerie laat bovendien zien dat er een toename van 29,4% is in de hoeveelheid land dat op dit moment bezig is met de overstap op biologisch en de verwachting is dat de komende jaren nog meer land volledig biologisch zal worden. Dit is een enorm positieve ontwikkeling voor de sector," zegt Roger Kerr, directeur bij OF&G. 

Bron: Pig World (Alistair Driver)

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.