Startbijeenkomst op 28 mei

Oproep aan spruitentelers: denk mee over bio-IPM

Goede spruiten telen is een uitdaging in de biologische teelt. Het gewas staat lang op het veld en de koolgalmug, de rups van de koopmot of trips kunnen flinke schade toebrengen. Veel telers en opkwekers van pootgoed gaan er standaard toe over natuurlijke middelen zoals Tracer in te zetten. Samen met telers, onderzoekers en adviseurs verkent Bionext in hoeverre de teelt van spruiten mogelijk is zonder de standaard inzet van gewasbeschermingsmiddelen.

Het traject begint met een startbijeenkomst waarin verschillende beheersingsstrategie├źn voor plagen in de spruitenteelt besproken zullen worden. Vervolgstappen bestaan uit het verzamelen van beschikbare kennis. In een tweede bijeenkomst staat de bespreking van de uitkomsten van die inventarisatie en de kennisgaten op de planning. Resultaten zullen in enkele publicaties verspreid worden. De inventarisatie van kennisgaten levert input voor een mogelijk onderzoeksproject. De organisatie richt zich op biologische spruitentelers, maar de verwachting is dat de resultaten ook interessant kunnen zijn voor gangbare telers en voor telers van andere koolsoorten.

Teelt u spruiten? Spruitentelers zijn van harte uitgenodigd om mee te denken tijdens de startbijeenkomst. Aanmelden voor de bijeenkomst kan via dit formulier. Voor vragen neem contact op met Marian Blom.

Datum: 28 mei 2018
Tijd: 10:00-12:30 uur
Plaats: Praktijkonderzoek Plant en Omgeving (PPO), Edelhertweg 1, 8219 PH Lelystad

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.