2 en 3 juni:

Open Bakkerij Weekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus

Gerard & Suus Hardeman zetten in het eerste weekend van juni de deuren van hun biologische bakkerij in Wijk en Aalburg wagenwijd open voor hun collega’s.
"Wij bakken al twintig jaar [h]eerlijk brood. Van biologische grondstoffen zonder toevoegingen. Onze recepten zijn teruggebracht tot de essentie. Meer met minder is het adagium. Biologisch brood wint sterk terrein. De afgelopen 10 jaar verdrievoudigde de omzet van biologische voeding. In de supermarkten steeg de omzet van biologisch brood en banket zelfs met 26%. Vakgenoten trekken steeds vaker de conclusie dat die ontwikkelingen niet meer gaat stoppen. Hoe ga je daar als bakker dan in mee?Biologisch werken vraagt wat van je vakmanschap. Door de toevoegingen weg te laten, is het product waarmee je werkt wat eigengereider. Je moet dicht op de processen zitten en aanvoelen en begrijpen wat er gebeurt. Vandaar deze uitnodiging aan vakgenoten om mee te komen kijken. Onze bakkerij is open. Letterlijk - onze klanten weten dat ze door mogen lopen als Gerard en onze stagiairs in de bakkerij aan het werk zijn – en figuurlijk. Waarom geheimzinnig doen over werkwijzen en recepturen? Wij delen graag onze kennis en ervaring." Cees de Haan van Koopmans zei nog niet zo lang geleden: "Geef één recept aan 30 bakkers en je krijgt 30 verschillende broden."

Om het compleet te maken, hebben Gerard & Suus Ralph Nieboer van Breadworks gevraagd om zijn specialiteit de Vienoisserie te laten zien. Jan van Snippenberg van Bakkerijwereld brengt nieuwe kneders en kleine ovens mee. "En wie iets specifieks wil weten, maken of proeven kan het mailen, dan kijken we of we het in kunnen passen in onze planning. Iedereen is welkom."

zaterdag 2 juni vanaf 14.00 uur
zondag 3 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur

Gerard & Suus
Torenstraat 2
Wijk en Aalburg
gerardensuus@gmail.com

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.