2 en 3 juni:
Open Bakkerij Weekend voor vakgenoten bij Gerard & Suus
"Wij bakken al twintig jaar [h]eerlijk brood. Van biologische grondstoffen zonder toevoegingen. Onze recepten zijn teruggebracht tot de essentie. Meer met minder is het adagium. Biologisch brood wint sterk terrein. De afgelopen 10 jaar verdrievoudigde de omzet van biologische voeding. In de supermarkten steeg de omzet van biologisch brood en banket zelfs met 26%. Vakgenoten trekken steeds vaker de conclusie dat die ontwikkelingen niet meer gaat stoppen. Hoe ga je daar als bakker dan in mee?
Biologisch werken vraagt wat van je vakmanschap. Door de toevoegingen weg te laten, is het product waarmee je werkt wat eigengereider. Je moet dicht op de processen zitten en aanvoelen en begrijpen wat er gebeurt. Vandaar deze uitnodiging aan vakgenoten om mee te komen kijken. Onze bakkerij is open. Letterlijk - onze klanten weten dat ze door mogen lopen als Gerard en onze stagiairs in de bakkerij aan het werk zijn – en figuurlijk. Waarom geheimzinnig doen over werkwijzen en recepturen? Wij delen graag onze kennis en ervaring." Cees de Haan van Koopmans zei nog niet zo lang geleden: "Geef één recept aan 30 bakkers en je krijgt 30 verschillende broden."
Om het compleet te maken, hebben Gerard & Suus Ralph Nieboer van Breadworks gevraagd om zijn specialiteit de Vienoisserie te laten zien. Jan van Snippenberg van Bakkerijwereld brengt nieuwe kneders en kleine ovens mee. "En wie iets specifieks wil weten, maken of proeven kan het mailen, dan kijken we of we het in kunnen passen in onze planning. Iedereen is welkom."
zaterdag 2 juni vanaf 14.00 uur
zondag 3 juni van 09.00 uur tot 17.00 uur
Gerard & Suus
Torenstraat 2
Wijk en Aalburg
gerardensuus@gmail.com
Publicatiedatum:
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2023-06-06 Veldbonen en lupine de nieuwe superbonen?
- 2023-06-05 Open dag zorgboerderij De Grote Wiede: zaterdag 17 juni
- 2023-06-05 Fotoreportage Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-06-02 Biodyneren blijkt schot in de roos
- 2023-06-02 Redactionele special Organic Produce Summit
- 2023-06-02 Groenbemesters, mechanische onkruidbestrijding en veel meer: de BioVelddag komt er aan
- 2023-05-31 Openluchtdiners op Landgoed Bleijendijk: 16, 21, 22 en 23 juli
- 2023-05-30 Landelijke Teeltdag 'Meer melk van eigen bodem': 31 mei in Dronten
- 2023-05-26 LTO organiseert 'Dag van de multifunctionele landbouw'
- 2023-05-25 Ruim 50 leveranciers op Lentemarkt bij de Groene Passage
- 2023-05-25 BioInspiratiedag voor gangbare en biologische ondernemers: 8 juni in Weert
- 2023-05-25 Fotoreportage: Bio-producenten op PLMA 2023
- 2023-05-23 Workshop biologisch risicobeheersplan georganiseerd voor landbouwvoorlichters en -adviseurs
- 2023-05-23 NAJK organiseert workshop voor meerwaarde creëren op het agrarisch bedrijf met een neventak
- 2023-05-22 Online startersuurtje: 25 mei om 19:30 uur
- 2023-05-19 29 mei Open Dag bij De Hommelhoeve in Empe
- 2023-05-19 De supermarkt van morgen en de rol van lokaal assortiment
- 2023-05-17 Carbon Credits maken landbouwtransitie in Egypte mogelijk, kan dat ook in Nederland?
- 2023-05-17 John Arink speecht tijdens protest bij Rabobank
- 2023-05-16 Karavaan brengt voorstellingen over actuele boerenthema's op locatie