Fraudeonderzoek gestart bij pluimveevleesverwerkend bedrijf in België

Het Antwerpse parket bevestigt dat er een fraudeonderzoek loopt naar het Belgische bedrijf Smits Pluimveeproducten, een groothandel en uitsnijderij in kippenvlees, gevogelte en wildproducten in Heist-op-den-Berg. Er zijn twee verdachten aangehouden. Uitspraken over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid zijn voorbarig, benadrukt het parket. Zaterdag 12 mei en zondag 13 mei vonden er huiszoekingen en verhoren plaats in het bedrijf en bij de zaakvoerders thuis. Een man van 47 jaar en zijn partner van 37 jaar werden vervolgens aangehouden op verdenking van informaticafraude, overtreding van de fiscale regels en gesjoemel met de BTW-aangifte.

De onderzoekers hebben aanwijzingen dat er geknoeid is met de labels van de houdbaarheids­data op het vlees. Naast die problemen met de traceerbaarheid van het vlees waren er ook vragen over de hygiëne en zou onderzocht worden of gangbaar pluimveevlees als biologisch vlees verpakt en verkocht werd. "Er zijn ernstige aanwijzingen dat het softwaresysteem waarmee het bedrijf facturen en leveringsbonnen genereerde, misbruikt werd zodat kleinere hoeveelheden vleeswaren op de bonnen vermeld werden dan de werkelijk geleverde hoeveelheden", stelt het parket. Over eventuele inbreuken op de wetgeving rond de voedselveiligheid wordt nog volop onderzoek gedaan.

Bron: Gazet van Antwerpen via FoodHolland

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.