Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
"Areaal is nog nooit zo groot geweest"

Deens bio-landbouwareaal groeit naar 245.000 hectare

In 2017 is in Denemarken 28.400 hectare aangemeld als oppervlakte waarop in de toekomst biologische landbouw bedreven zal gaan worden. Uit statistieken van het landbouwbureau Landbrugsstyrelsen blijkt dat eind 2017 meer dan 245.000 hectare landbouwgrond in Denemarken biologisch was. Hiermee is het bio-landbouwareaal goed voor 9 procent van het totale Deense landbouwareaal. Dit is het hoogste percentage tot nu toe en geografisch gezien is het grootste deel van het areaal gelegen in het zuiden, noorden en westen van Jutland.

"Het bio-landbouwareaal in Denemarken is nog nooit zo groot geweest. Ik ben blij dat zoveel boeren nog altijd hun land om willen schakelen naar biologisch", zegt Esben Lunde Larsen, minister van Milieu en Voedsel.


Een veld met bio-granen in Denemarken, op de achtergrond is een windmolen zichtbaar.

Naast de landbouwgrond is het aantal biologisch gehouden dieren het afgelopen jaar ook toegenomen. Het aantal biologische kippen is verdubbeld tot 1,8 miljoen en er zijn 30.000 meer biologisch varkens en 13.000 meer biologische koeien.

Onlangs werd een nieuw overheidsinitiatief gelanceerd, bestaande uit 39 punten, om conventionele boeren die om willen schakelen te helpen. Hiermee wil Denemarken de positie als één van 's wereld meest toonaangevende bio-landbouwlanden versterken. "Het is belangrijk dat onze boeren in staat zijn om de levensmiddelen te produceren die consumenten in Denemarken en onze exportmarkten vragen", voegde de minister toe.

Bron: CPH Post Online
Publicatiedatum: