"Ons punt gemaakt, zelfs blikjes uit gracht gevist"

Statiegeldactie in Groningen vanwege succes gestaakt

Tholen - De statiegeldactie van de Ekoplaza in Groningen is meer dan geslaagd te noemen. De winkel zou heel de maand april kleine plastic flesjes en blikjes retour nemen voor 0,10 cent per stuk. Nog geen week na de start van is echter al besloten om de actie te staken. "In nog geen vier dagen zaten we al op 10.000 en inmiddels zijn er al 15.000 stuks ingeleverd. Hiermee is ons punt gemaakt", vertelt winkelier Wout Havinga.

Wout heeft de actie zelf bedacht. "Ik wilde iets geks doen en kijken of het aan zou slaan. Binnen Ekoplaza is veel aandacht voor plasticvrij en de samenwerking met de Plastic Soup Foundation. Onlangs bracht ik een bezoek aan de plasticvrije pop-up store in Amsterdam en vervolgens kwam ik op dit idee. Ekoplaza ziet in statiegeld op kleine blikjes en flesjes een kans voor het milieu en ik besloot om niet te gaan wachten op de politiek."Schone binnenstad

Er staan 10 big bags vol met plastic flessen en blikjes in het magazijn van de winkel aan de Nieuwe Ebbingestraat, geeft Wout aan. "Opvallend is dat het overgrote merendeel blik is." Mensen kwamen overigens niet alleen met eigen blikjes aan. "Volgens mij hebben ze de hele binnenstad schoongemaakt. Iemand vertelde zelfs dat hij met een bootje blikjes en plastic flessen uit de gracht heeft gevist."

Voor meer informatie: info@ekoplazagroningen.nl, www.ekoplaza.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2021

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven