Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Prijs 'meest duurzame jonge boer' voor biologisch melkveehoudster

Op donderdag 5 april werd Welmoed Deinum, 24 jaar, uit Sondel uitgeroepen tot 'Meest duurzame jonge agrarische ondernemer van Fryslân'. In opdracht van de provincie Fryslân organiseren Nordwin College en Agrarische Jongeren Friesland (AJF) werd deze verkiezing voor de tweede maal gehouden.

Met deze prijs wil de provincie verduurzaming van de sector stimuleren. De provincie wil zo ook haar waardering laten blijken voor jonge mensen die het aandurven om een agrarisch bedrijf over te nemen of te starten. In 2015 heeft de eerste editie van de prijs plaatsgevonden.

Welmoed heeft samen met haar ouders een biologisch dynamische grasgevoerde melkveehouderij ' De Graasboerderij'. Welmoed stelt zichzelf en haar bedrijf voor: "De koeien grazen er veel buiten waar ze genieten van vers gras en kruiden. Zo blijven de koeien gezond en gebruiken we geen antibiotica. Ik ben trots op onze vruchtbare, gezonde bodem en op onze koeien, omdat ze het zo goed op en met het gras doen. We hebben zeer weinig nodig van buiten het bedrijf, waardoor onze kringloop bijna gesloten is. Onze eigen producten: vlees, eieren en zuivel zitten vol gezonde vetten en vitaminen. Deze verkopen we in onze boerderijwinkel. Dit draagt onder andere bij aan een goed bedrijfsinkomen. We vertellen graag over ons bedrijf en onze producten, zo weten mensen waar hun eten vandaan komt. Ik ben de 'meast duorsume jonge boerin', omdat ik het als een uitdaging zie om een zo gezond mogelijk stukje aarde te creëren. Door 100% gras te voeren en met een bijna gesloten kringloop, produceren wij gezonde producten. Niet alleen voor onszelf, maar ook voor de mensen om ons heen. Zo kan iedereen ervan genieten."



Voor meer informatie: www.duurzameboer.nl
Publicatiedatum: