Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

“Wij steunen een geleidelijke overgang naar een meer duurzame landbouw”

Tholen - Sinds kort op de Nederlandse biologische inputlijst van Skal, is het in Nederland gevestigde bedrijf First Tree klaar om de Nederlandse markt te winnen voor haar bio-stimulant. "We bevinden ons vandaag midden in een slagveld voor twee totaal verschillende benaderingen van de landbouw. Eén daarvan is de agro-ecologische benadering gebaseerd op het gebruik van traditionele zaden van open bronnen, het cultiveren van biodiversiteit en leven in harmonie met de natuur. De andere is de mechanistische wereld van een industrieel systeem gebaseerd op monoculturen, eenrichtingswinning en het gebruik van pesticiden, herbiciden en GGO's. Omdat we mensen zijn en eerlijk voedsel nodig hebben, willen we een gezond en welvarend bedrijf in de agrowereld vestigen en ons onderscheiden van de hedendaagse cultuur van commerciële misleiding door ervoor te zorgen dat woorden een betekenis hebben en ondernomen acties kunnen worden geverifieerd", aldus Tjitte Nauta, verantwoordelijke voor de techniek binnen First Tree.



First Tree steunt een geleidelijke overgang naar een meer duurzame landbouw. "We begrijpen dat de wereldeconomie zowel boeren als telers onder zware druk zet om volumes te laten rijmen met inkomen in plaats van te kijken naar kwaliteit en gezondheid. We weten echter ook dat de overgrote meerderheid van deze boeren en telers er de voorkeur aan geeft de werkzaamheden voort te zetten zoals hun voorvaderen dat deden. Tegenwoordig bekend als 'duurzaam', en dat ze op die manier een fatsoenlijk bedrijf kunnen opbouwen en tegelijkertijd voor hun gezin kunnen zorgen", legt Tjitte uit.



Tjitte gaat verder: "Duurzaamheid is voor ons niet alleen wat we doen als bedrijf, het houdt ook rekening met het waarom en hoe we het doen. Het waarom is gemakkelijk: we zien duurzaamheid als de enige haalbare toekomst voor de landbouw en de planeet als geheel op de lange termijn. Hoe? Wij bieden de middelen om de opbrengsten te verhogen en in realtime te laten zien dat niet alleen datgene wat we doen werkt, maar ook dat het levensonderhoud ten goede komt. We gebruiken directe communicatie met boeren om ons project in detail uit te leggen", zo eindigt Chris.



Voor meer informatie:
Tjitte Nauta
First Tree
Prins Mauritsplein 1A
2582 NA Den Haag
070-322 62 68
info@firsttree.eu
www.firsttree.eu