"Jan Haspelslagh (Ardo) : "100% bio-landbouw? Kan perfect"

Jan Haspeslagh, managing director van diepvriesgigant Ardo, deelt zijn visie en kijk op de bio-landbouw in een interview met het Belgische Gondola. Jan vertelt: "Interessant is dat veel trends eerst in de VS te zien zijn en dan pas bij ons in Nederland. Bio bijvoorbeeld doet het veel beter in de Verenigde Staten dan hier. Het is een groeimarkt, dat is duidelijk, ook in België. Bio is bij ons vandaag goed voor zo'n vier procent van onze omzet, binnen vijf jaar zie ik dat uitgroeien tot vijftien procent.

Vlamingen zetten niet zo makkelijk de overstap volgens Jan. "Velen denken dat bio-consumptie geen blijver is, dat het niet veel meer dan een hype is. Dat klopt niet, denk ik. Het gaat niet verdwijnen, we voelen dat bij onze klanten. Meer zelfs: ik ben ervan overtuigd dat het mogelijk is om 100% biologisch aan landbouw te doen. Een radicale verandering tegenover de landbouw die we nu kennen."

Jan is er van overtuigd dat bio helemaal niet duurder hoeft te zijn. "Het gaat om een andere manier van telen. Als je groenten gaat verbouwen in de meest natuurlijke omstandigheden en als je er zo voor zorgt dat je gezondere planten hebt, benut je de mogelijkheden beter. Er is veel technologische vooruitgang die in de kaart van bio-productie speelt, vooruitgang die het minder arbeidsintensief maak."

Lees het hele artikel hier.

Bron: Gondola

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven