B&G Foodfactor helpt bij opzetten nieuwe concepten

"De eerste energie neutrale ijsfabriek"

Tholen - B&G Foodfactory heeft onlangs een nieuwe duurzame fabriek in gebruik genomen. De bio-ijsproducent is sinds 15 januari aan de Dalweg 1B in Surhuisterveen gevestigd. Het nieuwe pand is een stuk groter dan de oude locatie, zo geeft Jos Blom aan. "We zitten nu veel ruimer, het is wel vijf keer zo groot. We hebben nu dus alle ruimte en kunnen efficiënter gaan werken. Henk van der Heide en zijn team hebben ontzettend hard gewerkt en hebben alles snel op de rit gekregen. De eerste producties zijn inmiddels gedraaid."


Het nieuwe pand aan de Dalweg.

Het bedrijf is uniek van opzet. B&G Foodfactory is de afgelopen jaren namelijk uitgegroeid van ijsmakerij naar een platform voor nieuwe concepten. Ze produceren onder meer voor NICE, Sprice, Abbot Kinney's en West Coast, maar ook voor buitenlandse concepten als Lilly’s & Hanna. Jos: "Je zou kunnen zeggen dat we eigenlijk alleen mensen met heel goede ideeën nodig hebben. Wij beschikken over de nodige apparatuur en kunnen ons focussen op de productiekant. Hierin zijn we heel flexibel. Ook als je heel klein wilt beginnen is dat mogelijk. Zo hebben we hier onder meer een ketel staan met een inhoud van slechts 60 liter. We groeien met de merken mee, samen breiden we de productievolumes geleidelijk aan verder uit."


Rechts het team van B&G Foodfactory.

B&G Foodfactory helpt dus bij het opzetten van nieuwe biologische ijsconcepten. "We zijn momenteel met een aantal concepten bezig. Natuurlijk gaat er wel de nodige tijd overheen voordat het ijs daadwerkelijk in het schap ligt. Enerzijds vraagt het ontwikkelen van goed ijs bepaalde tijd en anderzijds moeten de ondernemers ook rekening houden met ontwerp, drukwerk, netwerken en vermarkten van hun concept. Doordat we hierin al enige ervaring hebben, kunnen we de ondernemers hierover adviseren."

Jos geeft aan dat het een duurzame en energie neutrale fabriek wordt. Niet alleen liggen er straks meer dan 600 zonnepanelen op het dak. "De fabriek zal ook voorzien worden van zogenaamde 'heatpipes' om de melk op te koken. En de vriescel willen we met behulp van onze eigen zonne-energie gaan koelen. Hierdoor zullen we in de toekomst niet meer afhankelijk zijn van derden.” De nieuwe fabriek zal waarschijnlijk op 13 april 2018 geopend worden door Arno Brok, commissaris van de Koning.

Voor meer informatie:

Jos Blom
B&G Foodfactory
Dalweg 1B
9231 HW Surhuisterveen
0512 745043
info@bgfoodfactory.nl
www.bgfoodfactory.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven