Meer dan 30% van 's werelds bio-landbouwers in India

India heeft het grootste aantal biologische landbouwers terwereld, volgens het World of Organic Agriculture Report 2018, dat in februarigepubliceerd is. Met 835.000 gecertificeerde biologische telers is Indiahet thuisland van meer dan 30% (2,7 miljoen) van 's werelds biologischeproducenten.

Uganda (210.352) en Mexico (210.000) zijn de op één en twee nagrootste biologische producenten.

Wanneer we echter kijken naar de hoeveelheid land datgebruikt wordt voor de gecertificeerde biologische cultivatie heeft Indiaslechts 2,59% (1,5 miljoen hectare) van het complete areaal (57,8 miljoenhectare).

In China is ongeveer 50% van het totale bio-landbouwareaal te vinden en in India ongeveer 30%.De 19e editie van het World of Organic Agriculture rapportclaimt dat het land dat voor de biologische teelt wordt gebruikt, en de waardevan biologische producten, is toegenomen. De data in het rapport komt van 178landen en is verzameld door het onderzoeksinstituut van biologische landbouw FiBL, de State of Sustainability Initiative (SSI) en het International TradeCenter.

In 2016 werden er wereldwijd in totaal voor bijna 73miljard euro aan biologische producten verkocht. De VS, Duitsland en Frankrijkhebben het grootste aandeel op de biologische markt en Zwitserland staat op kopwat betreft de aankoop van biologische producten per inwoner, gevolgd doorDenemarken en Zweden.

Volgens de laatste data is het huidige gebied dat voor debiologische landbouw wordt gebruikt nog steeds slechts 1,2% van het totale landbouwareaal. Volgens het rapport heeft Australië het grootste biologischeareaal (27,1 miljoen hectare), gevolgd door Argentinië (3 miljoen hectare) en China(2,4 miljoen hectare).

Bron: Down To Earth

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven