Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Nieuw internationaal rapport:

Denen zetten nieuw biologisch wereldrecord

Hoewel de verkoop van biologische voeding overal ter wereldnieuwe hoogtes bereikt, blijven de Denen de kampioenen op dit gebied. Dit is gebleken uit een nieuw internationaalrapport, dat onlangs gepubliceerd is. De record hoge wereldwijde interesse inbiologische principes biedt uitstekende kansen voor de meer dan 40 Deensebedrijven die op dit moment deelnemen aan het leidende handelsevenement voor biologischevoeding in Neurenberg, Duitsland.

De verkoop vanbiologische voeding is nog nooit zo hoog geweest. In 2016 kochten consumentenin totaal voor ongeveer €72,5 miljard aan biologische voedingsproducten, zostaat in een onlangs gepubliceerd rapport van het Research Instituteof Organic Agriculture (FiBL) in Zwitserland en de International Federation ofOrganic Agriculture Movements (IFOAM - Organics International).



Al met al is de opbrengst van de verkoop van biologischevoeding sinds 2000 maar liefst vervijfvoudigd.

Denemarken leidt

Het rapport noemt Denemarken als duidelijke leider watbetreft de verkoop van biologische voedselproducten. Het biologische marktdeelin Denemarken was in 2016 9,7%, terwijl deze van Luxemburg, dat op de tweede plek staat, 8,6% was. Op de derde plek wordt Zwitserland genoemd met 8,4%.

"We zijn erg trots op de positie van Denemarken als de belangrijkste biologische markt ter wereld. Dit laat zien dat Denen een verschil willen maken door op een gezondere, milieuvriendelijkere manier boodschappen te doen. Onze positie als leider op de biologische markt is wereldwijd bekend en we weten dat er veel interesse is in de manier waarop onze biologische bedrijven en onze telers zo nauw samenwerken - dit is dan ook een van de redenen waarom de verkoop van biologische producten zo hoog is in Denemarken," vertelt Helle Borup Friberg, de directeur van Organic Denmark (Økologisk Landsforening).

Export

De publicatie van het internationale biologische rapport viel samen met de opening van 's werelds grootste handelsevenement voor biologische voeding: BioFach. Dit evenement vond plaats van 14-17 februari 2018. Hier waren meer dan 40 Deense bedrijven aanwezig om de opties voor de export van hun producten te bekijken. De bedrijven waren allen aanwezig bij de gezamenlijke Deense stand van Organic Denmark in samenwerking met het Bio Aus Dänemark netwerk.



"Over de hele wereld groeit de vraag naar biologische voedingsproducten. De uitstekende positie van Denemarken op de markt laat zien dat Deense bedrijven uitstekende, vernieuwende biologische producten kunnen leveren en daarom blijft de export van Deense biologische voeding jaar na jaar toenemen," laat Pernille Bundgård van Organic Denmark weten. 

De Deense export van biologische voedingsmiddelen bedroeg in 2016 ruim €322 miljoen - een toename van 23% in vergelijking met het jaar ervoor. 


Meer feiten uit het nieuwe rapport:

  • De wereldwijde biologische landbouw is tussen 2015 en 2016 met 15% (7,5 miljoen hectare) gegroeid. 
  • Het totale aantal hectare dat nu wereldwijd voor de biologische landbouw wordt gebruikt is 57,8 miljoen hectare.
  • In 2016 waren er wereldwijd 2,7 miljoen biologische producenten, 13% meer dan in 2015.
  • De wereldwijde verkoop van biologische voeding steeg van 2015 tot 2016 met ongeveer 10%. 


Bron: The World of Organic Agriculture Statistics and Emerging Trends 2018


Voor meer informatie:

Helle BorupFriberg, Chief Executive Officer, Organic Denmark, 
tel. +45 2030 8356, hbf@okologi.dk
Pernille Bundgård,International Market Director, Organic Denmark, 
tel. +45 6059 5313, pbs@okologi.dk
LineSkouboe, PR, Organic Denmark, tel. +45 2442 6952 – lsk@okologi.dk

Publicatiedatum: