Ebro Foods neemt biologisch babyvoedingsbedrijf BIA over

Ebro Foods heeft het Spaanse biologische babyvoedingsbedrijfBioalimentacion Infantil de Andalucia (BIA) overgenomen, om een voet op de grondin de lucratieve biologische babysector in Frankrijk te krijgen, zo laatGlobalData weten.
Valerie Lincoln-Stubbs, consumenten onderzoeksdirecteur bijGlobalData, vertelt: "Ebro wil de overname van BIA gebruiken als manier om deFranse markt te betreden, waar op dit moment twee bedrijven - lokale leverancier Vitagerminemet zijn Babybio merk en de Duitse biologische specialist Hipp - debelangrijkste spelers op de biologische babyvoedingsmarkt zijn. Ebru hoopt het succes vanandere bedrijven te volgen die ook kleine biologische babyvoedingsbedrijvenhebben ingelijfd, zoals Hain Celestial met Ella's Kitchen, en Campbell's met PlumBaby."
Dit is overigens niet de eerste keer dat Ebru een stap zetop de babyvoedingsmarkt. Eerder was het bedrijf eigenaar van Puleva, alsonderdeel van hun Ebro Puleva zuivelbedrijf, dat het in 2010 aan Lactalisverkocht. De overname zet duidelijk de toon. BIA isalleen actief in de biologische babyvoedingssector, in plaats van dat het een merkuitbreidingis van een groter bedrijf. Bovendien heeft Ebro al een biologischdochterbedrijf in Frankrijk genaamd Celnat. Dit bedrijf hebben ze in 2016overgenomen.
"Omdat BIA sinds 2015 beschermdmoest worden tegen een faillissement door de snelle uitbreiding van het bedrijfen het gebrek aan vermogen om dit te financieren, zou de overname voor beidebedrijven een succesvolle toekomst kunnen betekenen", besluit Lincoln-Stubbs.


Publicatiedatum:


print   

Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


© BioJournaal.nl 2019

Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven