"Groot potentieel voor Cubaanse bio-export"

Luc Leroy Marie, vicevoorzitter van de KIWA BCS Group, zei tijdens een bijeenkomst in Varadero eerder dit jaar: "Cuba heeft groot potentieel om biologische, gezonde en veilige voeding te exporteren die gecertificeerd kan worden." Hij zei dit tijdens de elfde Vergadering van Managers van de KIWA BCS Group, een agentschap dat biologische producten, voedselveiligheid en kwaliteitsmanagementsystemen certificeert.

Leroy liet weten dat het agentschap zeer bereid is om verder onderzoek te doen andere Cubaanse producten die geschikt zijn voor de export. Hij vertelde dat de interesse in gezonde, veilige biologische producten groeit in de VS en Europa. Overigens zijn er in Cuba ook producten die al gecertificeerd zijn door de groep, zoals honing, suiker, cacao, koffie, citrusvruchten en ander fruit. Deze producten worden al geëxporteerd naar Europa.

Ook liet hij weten zeer bereid te zijn om andere Cubaanse producten, zoals kool, te promoten, maar hiervoor zouden deze producten eerst gecertificeerd moeten worden door de Kiwa Group. Hij zegt dat deze certificering helpt om de deuren naar de Europese markt voor deze producten te openen.

"Het toerisme in Cuba neemt toe, en ook andere gebieden van de economie tonen groei, zoals energie, de bouw, gezondheidsproducten en zelfs water. "En", vertelt Leroy, "terwijl deze producten groeien kunnen ze ook gecertificeerd worden."

De uitvoerend manager van Kiwa in Latijns-Amerika, Hansjorg Gotz, liet daarnaast weten dat de groep onlangs een samenwerkingsovereenkomst met de universiteit van Havana heeft afgesloten om een gezamenlijk programma op te zetten.


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.