Abonneren

Vacatures

Top 5 - gisteren

Top 5 - afgelopen week

Top 5 - afgelopen maand

Tijdens de Bio-beurs in Zwolle op 17 januari

Onderzoeksresultaten Core Organic uitgebreid gepresenteerd

Core Organic is een landennetwerk voor afstemming en financiering van onderzoek voor de biologische sector in Europa. Op 17 januari op de Bio-Beurs presenteren onderzoekers vanuit heel Europa resultaten vanuit verschillende onderzoeken. Daarnaast zoeken ze input voor nieuwe onderzoeken. Belangstellenden zijn van harte welkom tussen 16.30 en 20.00 uur, in ruimte E, om deel te nemen aan verschillende presentaties.

In blok 1 trapt het ministerie van LNV af. Eric Regouin vertelt wat Core Organic is en waarom LNV deelneemt. Dan presenteert Garis van Gersdorff van de Universiteit van Kassel de resultaten over verbetering van de verwerkingsmethoden van biologische producten. Ook presenteert Ariette Matser van Wageningen UR een nieuw voorstel om samen met de sector een leidraad te ontwikkelen voor het kiezen van de juiste verwerkingsmethode. (Bekijk hier het programma-item)

Bodem en biodiversiteit

In blok 2 staan bodem en biodiversiteit centraal. Ron de Goede van Wageningen UR gaat het hebben over meten van bodemvruchtbaarheid, Lieven Delanote van Inagro deelt zijn ervaringen met het gebruik van de roller crimper in de groenteteelt en Annette Herz van het Julius Kühn Instituut vertelt over biodiversiteit in biologische boomgaarden. (Bekijk hier het programma-item)

Veehouderij

Het derde blok is gericht op de veehouderij. Wietze Nauta van Stichting Veeverbetering geeft inzicht in de koppeling van omgevingsfactoren met fokkerijdoelen. En maar liefst drie nieuwe projecten worden aan u voorgesteld. Cynthia Verwer en Monique Bestman van het Louis Bolk Instituut vertellen over nieuw onderzoek naar kalveren bij de koe en hoe de uitloop voor pluimvee beter te benutten is. Hans Spoolder van Wageningen UR tenslotte presenteert het nieuwe project over verbetering van welzijn en gezondheid in de biologische varkenshouderij. (Bekijk hier het programma-item)

Bron: BioKennis.org / Bionext

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven