Bio Academy organiseert ‘De Bio Draait Doorrrr’ tijdens de BioBeurs

Tijdens de BioBeurs op 18 januari organiseert Bio Academy in studio Suyderseezaal, een live uitzending getiteld: De Bio Draait Doorrrrr. Aansprekende tafelgasten gaan met presentatrice Emmely Lefèvre in gesprek. De uitzending wordt muzikaal omlijst en belooft een verrassende show te worden. Bovendien gaat het kennisplatform van de Bio Academy live.

Bio Academy

De Bio Academy is een onafhankelijk platform voor kennisvragers en kennisaanbieders op het gebied van primaire productie, verwerking, handel en retail. Onder het motto van delen, samenwerken en verbinden wordt er gebouwd aan een interactief platform voor de hele sector. Zowel het Biohuis, BioNederland (VBP) als de Biowinkelvereniging hebben zich aan de stichting verbonden. Tijdens de Bio Draait Door wordt het platform voor het eerst gepresenteerd aan alle aanwezigen.

In gesprek over de bio-wereld

De flamboyante presentatrice Emmely Lefèvre gaat tijdens de live-uitzending op 18 januari in gesprek over de actualiteiten in de biologische sector. Centraal staan het leren en ontwikkelen in de bio-wereld. Waar hebben retailers behoefte aan? Hoe inspireren we om te kiezen voor bio? Hoe houden we voldoende verbinding? En hoe 'borgen' we bio-waarden in een groeiende markt met een consument die graag eerlijkheid wil? Aansprekende tafelgasten schuiven aan. Publiek is daarbij welkom.

Stevige 'Willing Coaliton'

Inmiddels hebben verschillende partijen zich verbonden aan de Bio Academy. Emmely Lefèvre bezoekt als aanjager van de Bio Academy veel organisaties in de sector om een stevige 'willing coalition' neer te zetten. Na de bezoeken stelt ze vast dat er veel behoefte is aan een bundeling van kennis. "Het is inspirerend om met organisaties in gesprek te gaan over de bijdrage die ze leveren aan kwaliteitsverbetering in de sector. De initiatieven verdienen een plek waar ze zichtbaar zijn en gevonden worden. Met de lancering van het platform is die online plek er straks." 

Afstemming leren en praktijk

De Bio Academy staat voor verbinding. Een belangrijk streven is telers de mogelijkheid geven te ontwikkelen. Op persoonlijk vlak én op het gebied van teelt-kwaliteit. De Bio Academy is opgericht omdat bestaande leertrajecten moeilijk vindbaar zijn. Het is steeds lastiger om in een groeiende sector leertrajecten door te ontwikkelen of nieuwe cursussen onder de aandacht te brengen. Tegelijk ervaart de sector een groeiend tekort aan kennis bij de mensen die werkzaam zijn in de biologische sector. Om in elke bedrijfsfase te groeien is er behoefte aan voldoende én de juiste mensen op de juiste plek. Een goede afstemming tussen leren en praktijk is daarbij onmisbaar. 

Voor meer informatie: www.bioacademy.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.