Bio Goat Meat en Agrifirm slaan handen ineen

Samen met de biologische geitenhouders zet Agrifirm zich in om de houderij van de biologische bokjes in goede banen te leiden. De biologische sector is hier voortvarend mee aan de slag gegaan. Vereniging 'De Groene Geit' heeft in 2016 en 2017 een sectorplan ontwikkeld waarin de verplichting is opgenomen om in de nabije toekomst alle biologische bokken op te fokken en een coöperatie op te richten die vlees op een liefst rendabele manier in de markt gaat zetten. 

"Komend jaar gaan alle biologische geitenhouders 15% van de geboren bokjes biologisch opfokken. Om dit in goede banen te leiden organiseert de coöperatie Bio Goat Meat, die in oprichting is, bijeenkomsten om de werkwijze nog eens goed te bespreken", legt Ton van Rijn, adviseur Biologische Geiten uit. "Agrifirm staat voor een verantwoorde voedselketen voor de toekomstige generaties, daarom vinden wij het erg belangrijk om hierin actief deel te nemen."

Voeren van geitenbokjes

Tijdens deze studiebijeenkomsten zal vooral veel uitwisseling plaatsvinden van ervaringen die diverse geitenhouders hebben met het opfokken van bokken tot verschillende leeftijden met de voor- en nadelen van dien. Ton en zijn collega Johan Jansen van Agrifirm zullen de bijeenkomsten begeleiden en tips voor het voeren van bokjes delen. "In het belang van de sector, hoop ik dan ook dat u als biologische geitenhouder de bijeenkomst bij u in de buurt bezoekt, om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken", is het dringende verzoek van Van Rijn. 

Bron: Agrifirm

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.