Nieuw biologisch programma

Winterframbozen-programma begint in centraal Mexico

Jaarrond productie heeft ook een positief effect op de consumptie. CEO van Sun Belle, Janice Honigberg, heeft duidelijk gemerkt dat 365-dagen beschikbaarheid zorgt voor een toename in deze. Terugkijkend op 2017 zegt Honigberg dat ze meer effecten heeft gezien van wereldwijde weersveranderingen met een toenemende impact op de tuinbouw. "Soms zien we dat de teelt op een ongewoon geconcentreerde manier begint en op andere momenten zien we vertragingen."Het winter frambozenprogramma in het centrum van Mexico is van start gegaan. Het startte medio september en loopt tot ongeveer half juni. Sun Belle krijgt ongeveer 70 procent van de frambozen uit de teeltgebieden in de staat Jalisco en ongeveer 30 procent uit teeltgebieden in de staat Michoacán. "Het weer was goed. De dagtemperaturen waren gunstig ondanks de koude ochtenden", zegt Honigberg. Frambozen worden onder tunnels gekweekt en zo beschermd. Sun Belle's frambozen uit Mexico bestaan uit twee Italiaanse rassen: Erika en Evita. Honigberg zegt dat meer Evita wordt geteeld in centraal Mexico.
Piek rond Valentijnsdag

Het land is gezegend met een lang seizoen met verschillende oogstmomenten per plantage. Honigberg zei dat ze begin oktober een piekproductie hadden en dat er eind januari tot eind april opnieuw een piek zal zijn. Bij het andere teeltgebied van het bedrijf, Baja California, start de winterteelt rond 10 december en loopt tot half maart. "De piek zou eind januari en begin februari moeten zijn, wat erg leuk is voor Valentijnsdag." De frambozenteelt in de winter is vaak duurder dan in de zomer en de herfst. "Frambozen uit de vroege herfst van Mexico kunnen goedkoper zijn. Californië is ook actief op dat moment", zegt ze. "Ik geloof dat de consumptie van alle zachtfruit gestaag blijft groeien."Biologische frambozen zijn nieuw

Biologische frambozen zijn nieuw voor het bedrijf, dat zich momenteel richt op biologische blauwe bessen, bramen en cranberries. Deze worden op de markt gebracht onder het Green Belle-label. In het nieuwe jaar zegt Honigberg dat ze samen met hun partner in Mexico zullen werken aan een selectie van frambozen uit Europa. "We hebben hoge verwachtingen van de smaak en de prestaties. We zullen ze planten en evalueren."

Voor meer informatie:
Janice Honigberg 
Sun Belle Inc. 
T: 708-343-4545

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.