Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Capaciteit verviervoudigd met 13.000 m2 opslagruimte

Fruveco neemt nieuwe volautomatische koelopslag in gebruik

Tholen – Afgelopen maandag werd de nieuwe vriesopslag van Fruveco in gebruik genomen. Daarmee vergroot de diepvriesspecialist uit de Spaanse stad Murcia haar capaciteit met 13.000 m2, goed voor 65.000 pallets of 800.000 ton bewerkt product op jaarbasis. Dat betekent een verviervoudiging van de opslagfaciliteiten. Het is een opmaat naar meer: de komende jaren volgen nog twee koelhuizen van hetzelfde kaliber. "We zijn uit ons jasje gegroeid. De laatste zeven jaar is onze omzet maar liefst verdrievoudigd", vertelt sales manager Rens Vermue. "Met name de vraag naar biologische diepvriesproducten is explosief gestegen." Met de investering is een bedrag van circa 20 miljoen euro gemoeid.



Keten in eigen beheer

"De kracht van Fruveco is dat we vrijwel alles zelf telen en verwerken", steekt Rens van wal. "Zo'n 95 procent van ons product komt van Spaanse bodem. Het overige deel komt van over de grens." Op het vlak van afzet heeft Fruveco niets te klagen. "Wat we telen, kunnen we op voorhand vaak al kwijt. De vraag naar biologisch is bijna niet bij benen. Niet alleen de biologische kasgroenten, maar ook de biologische vollegrondsgroenteteelt breidt in rap tempo uit. Voor broccoli, bloemkool en ook het overige assortiment is het niet de vraag óf we afzet kunnen vinden, maar of we op de korte termijn wel genoeg omschakelaars hebben. We zetten daar vol op in onder onze eigen telers." Van de totale productie is bijna 99 procent bestemd voor de export. De Spaanse markt kiest net als de Nederlandse bij voorkeur voor vers. 



Volledig geautomatiseerd

Het nieuwe complex is volledig geautomatiseerd. Er werken in totaal maar twee mensen. Rens: "Laden en lossen gaat razendsnel: binnen de drie minuten." De temperatuur is instelbaar en varieert tussen -11 en -30 °C. "De opslag is Skal-gecertificeerd en voldoet aan de hoogste BRC- en IFS-standaarden. Daarmee komen we tegemoet aan de strenge eisen vanuit het foodservicekanaal en de retail." Waar voor verwerking en opslag nu nog met shuttles gewerkt wordt, zal een nog nieuw te bouwen vrieshuis direct náást de fabriek voor de nodige efficiency moeten zorgen. De bouwplannen voor deze faciliteit staat gepland voor 2019. 



Grillen van de natuur

De groeiambities ten spijt, het bedrijf blijft in zekere mate nog wel afhankelijk van de grillen van de natuur. "Vorig jaar was een moeilijk jaar. Bij onze belangrijkste oogst zagen we 60 procent van de verwachte opbrengsten in rook opgaan. Een hard gelag. We konden de klap gelukkig opvangen doordat we op jaarbasis over een periode van negen maanden meerdere oogsten kunnen draaien", besluit Rens. 

Voor meer informatie: 
Rens Vermue
Fruveco
C/ Macanás 10
30139 El Raal, Murcia 
Spanje
M: +31 624619050 
F: +34 968870262