"In nieuwe fabriek gaan we nog meer varianten ontwikkelen"

Bio-ijsproducent B&G Foodfactory wint Ondernemersprijs Achtkarspelen

Tholen - Bio-ijsproducent B&G Foodfactory heeft de Ondernemersprijs Achtkarspelen gewonnen. De wisselbeker en een kunstwerk werd dinsdagavond 28 november door juryvoorzitter Joop Atsma overhandigd aan de eigenaren van de in Surhuisterveen gevestigde ijsfabriek, Jos Blom en Henk van der Heide. De uitreiking vond plaats tijdens een ondernemersbijeenkomst in Surhuisterveen. "Een mooie erkenning waar we uiteraard heel trots op zijn", reageert Henk.

Henk en Jos zitten nog vol ambities, zo nemen ze zeer binnenkort een nieuwe duurzame fabriek in gebruik. "Op het dak liggen 640 zonnepanelen en de fabriek is voorzien van 'heatpipes' om de melk op te koken. De vriescel kunnen we met onze eigen zonne-energie gaan koelen. Hierdoor zijn we niet afhankelijk van derden."

B&G staat voor 'Bijzonder & Genieten'. Sinds 2012 maken ze biologisch ijs. "In het begin focusten we heel erg op de ontwikkeling van een eigen merk. Dit merk hebben we nog, maar productie en focus op verkoop van je eigen product is een behoorlijke uitdaging. Daarom maken wij vooral ijs voor derden. Wij hebben de beschikking over de benodigde apparatuur en hoeven ons alleen bezig te houden met de productiekant. We produceren onder meer voor NICE en Abbot Kinney's. Zij hebben hierdoor veel meer tijd om de concepten op de juiste manier in de markt te zetten."

Verder is Henk heel realistisch. Veelal start B&G met kleine(re) partners. "En samen weten we dan de volumes verder uit te breiden. Ook gaan we in de nieuwe fabriek aan de slag met de ontwikkeling van nog meer varianten. We gaan voor een meer veelzijdig aanbod."


Jos Blom en Henk van der Heide van B&G Foodfactory.

Juryvoorzitter Joop Atsma gaf aan bewondering te hebben voor de vernieuwingsdrang van de ondernemers en de durf om te ondernemen. Ook noemde hij B&G een 'aanwinst voor Achtkarspelen'. Op de website van de gemeente Achtkarspelen staat nog meer informatie over de uitreiking:

De vier genomineerde bedrijven voor de Ondernemersprijs Achtkarspelen 2017 zijn de afgelopen weken door de juryleden bezocht. De concurrentie van B&G bestond uit een gevarieerd gezelschap. De overige genomineerden waren namelijk dierenartsenpraktijk Tusken Diken en Feanen, uitvaartzorg Nijboer en app-bouwer Freed. Dit jaar lette de jury onder andere op innovatie, duurzaamheid, werkgelegenheid, maatschappelijk verantwoord ondernemen en betekenis voor de regio. Winnaar B&G Foodfactory maakt biologisch consumptie-ijs. Eerst werd er onder eigen label ijs en chocolade verkocht, maar de bedrijfsstrategie is gewijzigd. Er is afscheid genomen van chocolade en er wordt nu alleen in opdracht van derden ijs geproduceerd. Het eigen merk is onder andere verkrijgbaar in de eigen winkel Bijzonder en Genieten, maar bijvoorbeeld ook bij Dudok en de natuurwinkels in Nederland.

Ambitieuze onderneming

"B&G Foodfactory hanteert een volledig open bedrijfscultuur. Ook het feit dat directeur Blom actief meedenkt over de ontwikkelingen in de regio waardeert de jury", aldus juryvoorzitter Joop Atsma. Van de start in 2012 met drie man is het bedrijf uitgegroeid naar zo'n tien medewerkers. Op piekmomenten werken er 25 mensen die maximaal 20.000 ijsjes per dag maken. "B&G is een snelgroeiend en winstgevend bedrijf. Inmiddels is de ambitieuze onderneming gestart met de bouw van een nieuwe, duurzame fabriek aan de Dalweg in Surhuisterveen op een grote kavel die bovendien ruimte biedt voor uitbreiding. Blom en Van der Heide zijn hardwerkende ondernemers die zelf ook de handen uit de mouwen steken. B&G heeft een prima uitstraling en is een aanwinst voor Achtkarspelen."

Prijsuitreiking

De juryvoorzitter complimenteerde alle vier bedrijven. Het was een lastige afweging voor de jury een winnaar aan te wijzen, omdat de ondernemingen moeilijk te vergelijken zijn. "Maar al met al verdient B&G Foodfactory volgens ons de ondernemersprijs 2017 voor de vernieuwingsdrang, de rol in de regio en de durf om te ondernemen", aldus Atsma. De prijsuitreiking vond plaats tijdens de najaarsbijeenkomst Arbeidsmarkt en Onderwijs in Kolkzicht in Surhuisterveen, georganiseerd door de gemeente Achtkarspelen en ondernemersvereniging ABC. De jury van de Ondernemersprijs 2017 bestond uit Joop Atsma, lid van de Eerste Kamer, Harjan Bruining, wethouder Economische Zaken van Achtkarspelen, Tom de Boer, manager Groot Zakelijk van Rabobank Drachten Friesland Oost, Paul Loonstra, zelfstandig communicatieadviseur en Alida Luimstra van Luimstra loon-, grondverzet- en transportbedrijf, winnaar van 2016.

Voor meer informatie:

Jos Blom
B&G Foodfactory
Gedempte Vaart 8a
9231 AV Surhuisterveen
0512-745043
info@bgfoodfactory.nl
www.bgfoodfactory.nl

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.