Marqt wil winst begrenzen op 3%:

"Quirijn Bolle: "Groei ondergeschikt aan goede impact"

Hoewel Quirijn Bolle, mede-oprichter van Marqt, inmiddels CEO-af is, houdt hij zich nog altijd bezig met de koers die de supermarkt vaart. Het lid van de rvc werkt op de achtergrond hard aan een vernieuwde strategie. Verwacht niet dat het aantal vestigingen explosief zal toenemen in de komende periode. "Eerst gaan werken aan een verbeterde winkel, een die meer in dienst staat van onze filosofie. Pas dan gaan we uitbreiden", vertelt hij in gesprek met NUzakelijk. 

Veel van de producten bij Marqt zijn biologisch, al is dit niet doorslaggevend. "We willen het systeem veranderen en hebben eigen kwaliteitsstandaarden", aldus Bolle. In de nieuwe filosofie wil hij de traditionele industrie, waar geld het doel is en voedsel het middel, radicaal anders benaderen. "Dat moet je omdraaien."

Het is volgens de ondernemer daarom goed om het winstdenken vooraf goed af te kaderen. Zo wil de keten de winst op 3 procent begrenzen. Alle winst daarboven moet ten goede komen aan de aandeelhouders, klanten en werknemers. "We willen een gezond bedrijf zijn, maar de groei is ondergeschikt aan goede impact."

Bron: NUzakelijk

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.