Subsidies voor plattelandsontwikkeling in Noord-Holland

Natuurlijk Genoegen investeert in eigen hooidrogerij en vrijloopstal

De landbouw is een belangrijke economische sector én gezichtsbepalend voor het Noord-Hollandse landschap. Daarom wil de provincie met subsidies bijdragen aan een goede leefomgeving en aan landbouwbedrijven die klaar zijn voor de toekomst. De subsidie is bedoeld voor modernisering van installaties, machines en processen en moet bijdragen aan een beter milieu, klimaat, dierenwelzijn, landschap, een betere volks- en diergezondheid of aan biodiversiteit.

Op de website van de provincie staat meer informatie over diverse projecten die met behulp van deze subsidie gerealiseerd kunnen worden, waaronder een project van het biologische melkveebedrijf Natuurlijk Genoegen. Dit bedrijf investeert volgens de provincie in een eigen hooidrogerij en een innovatieve vrijloopstal. Drogen tot hooi levert meer en hoogwaardiger voer voor de eigen Blaarkop-koeien en de vrijloopstal verbetert het dierenwelzijn.

Plattelandsontwikkeling in Noord-Holland

De subsidie is onderdeel van het Plattelandsontwikkelingsprogramma (POP). Dit is een Europees subsidieprogramma voor ontwikkelingen in het buitengebied met een focus op innovatie en duurzaamheid in de landbouw. De provincie Noord-Holland stelt subsidie beschikbaar die door de Europese Unie verdubbeld wordt.
 
Voor meer informatie: www.natuurlijkgenoegen.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven