Nieuw: biologische brok voor kaasmakers

Nagenoeg alle onverzadigde vetzuren, zoals palmitoleinezuur, oliezuur, linolzuur en linoleenzuur produceert de koe niet zelf, maar haalt ze uit haar voeding. Daarom heeft de voeding zo'n invloed op de samenstelling van de melk en dus ook de kwaliteit van de kaas. "In de biologische sector zien we relatief veel veehouders die zelf kaas maken. Daarom hebben we nu een speciale brok gemaakt die de juiste vetzuren bevat voor goede kaas", vertelt Sible van der Werf van Agrifirm.

"Het rantsoen van de koeien heeft een enorme invloed op de kleur, smaak en kwaliteit van kaas, denk aan de vetzuren in gras, het verschil in stal- en weideperiode, de hoeveelheid en kwaliteit van de onverzadigde vetzuren", somt de adviseur namens de biologisch tak van Agrifirm op. Dat is dan ook de reden dat er een speciale brok voor zelfzuivelaars is ontwikkeld: de Bio Kaas Brok (code 4071). "Deze brok hebben we zo samengesteld dat het vetzuurpatroon ideaal is voor het maken van kaas."

Onverzadigde vetzuren

De Bio Kaas Brok bevat een hoog aandeel bestendig zetmeel. Dit draagt bij aan een hoger eiwitpercentage en een lager vetpercentage. Door een goede verhouding tussen vet en eiwit voorkom je scheurvorming in de kaas. Een zachte, smeuïge kaas krijg je door een hoog aandeel onverzadigde vetzuren, zoals deze in vers gras voorkomen. Bio Kaas Brok kent een geoptimaliseerd gehalte aan onverzadigde vetzuren, wat er aan bijdraagt dat de kaas bij de bewaring veel langer zacht blijft. Ook bevat de kaas daardoor een hoger gehalte aan onverzadigde vetzuren.

Voor meer informatie: www.agrifirm.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven