Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Op landgoed Kraaybeekerhof

25 november: Praktijkdag Verteringsklachten

Op zaterdag 25 november organiseren Ton van Osch (antroposofisch huisarts) en Maria van Oosterhout (natuurvoedingskundige) verzorgen een praktijkdag over verteringsklachten. De studiedag biedt verdieping voor (bijna) afgestudeerde natuurvoedingskundigen en (antroposofisch) diĆ«tisten, maar is ook geschikt voor natuurvoedingswinkeliers die zich in het onderwerp willen verdiepen. De kracht van antroposofisch opgeleide voedingsdeskundigen zit hem in hun andere en aanvullende blik op vertering dan de reguliere vakgenoten. De organisatie van deze bijeenkomst is in handen van de Vereniging voor Natuurvoedingskundigen. De praktijkdag vindt plaats op Landgoed Kraaybeekerhof. 

Ton van Osch houdt zich bezig met het antroposofische mensbeeld. Daaruit zijn gezichtspunten te vinden die goed kunnen helpen bij mensen met verterings- of andere voedingsproblemen. Nieuwe gezichtspunten vanuit de antroposofische literatuur vermengt hij met de ervaringen die hij in zijn praktijk op doet. Wat betreft voeding, stofwisseling en vertering binnen de antroposofische beweging gelooft Ton dat we nog steeds aan de voet van de ontwikkelingen staan. Toch kan hij een uitvoerig overzicht presenteren van zijn verkregen inzichten uit de afgelopen 30 jaar, die hij graag met deelt.

Maria van Oosterhout, vanaf 2004 werkzaam als natuurvoedingskundige, geeft vervolgens een meer praktische invulling van het onderwerp verteringsproblemen. Aan de hand van casussen uit haar praktijk laat ze zien wat het verhaal achter verteringsklachten kan zijn en hoe je dit kunt zien in de context van andere klachten. Vervolgens bespreekt ze wat je kunt doen als natuurvoedingskundige om het verteringssysteem weer beter in balans te krijgen; welke voedingsadviezen je kunt geven en hoe je dat op een 'behapbare' manier doet.

Datum: Zaterdag 25 november
Plaats: Landgoed Kraaybeekerhof, Driebergen
Tijd: 9:00 tot 17:00 uur 
Prijs: 50 euro (niet-leden 75 euro)

Publicatiedatum: