
Abonneren
Vacatures
Top 5 - gisteren
- Fotoreportage: Bloedhete maar geslaagde BioVelddag
- Oud-landbouwminister Cees Veerman ziet nog altijd toekomst in biologische en duurzame landbouw
- De Smaakspecialist investeert in zeewier en neemt de activiteiten van Seamore over
- Johan Groen naar Geersing Potato Specialist
- Odin Westerpark verhuist naar Amsterdamse Bilderdijkstraat
Top 5 - afgelopen week
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- "Kennelijk treft ook mij als bio-boer automatisch milieublaam"
- Drukbezochte openingsavond bij vernieuwde Ekoplaza Alkmaar
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
- Stikstofnieuws uit Den Haag ontvangen als 'onrealistisch' en 'onmogelijk' maar ook 'pijnlijk' en 'noodzakelijk'
Top 5 - afgelopen maand
- In memoriam: Frans baron van Verschuer
- "We zeiden tegen elkaar: als we dit doen, dan gaan we voor 100% biologisch"
- John Arink gaat discussie aan met Henk Bleker bij Humberto op RTL4
- Is de consument bereid meer te betalen voor zuivel van melkveehouders die de kalfjes bij de koe houden?
- Ronald van Marlen spreekt Rabobank-aandeelhouders aan op verantwoordelijkheid voor 'landbouwpuinhoop'
Jeroen Neimeijer (VBV) benadrukt onderscheidend vermogen bio-varkensvlees:
“De hele keten is aan zet, dat begint al bij de voerfabriek”
Tholen – Afgelopen woensdag vond de vierde editie van de jaarlijkse ketenpartnerslunch van de Vereniging van Biologische Varkenshouders (VBV) plaats. Daar bespreekt het bestuur samen met alle gidspartners en ketenpartijen verschillende thema's die actueel zijn binnen de Nederlandse biologische varkenssector. "Ook binnen een kleine sector als deze is het belangrijk dat we elkaar weten te vinden. In weer en wind", aldus voorzitter Jeroen Neimeijer van de gelijknamige biologische varkenshouderij in Heino. "Middels deze lunch kunnen we op laagdrempelige wijze ter sprake laten komen wat de kansen en bedreigingen zijn waar we alle betrokkenen binnen de sector mee te maken hebben."
De vraag naar biologische varkensvlees in Nederland is momenteel stabiel en dat stemt de VBV positief. "Wel is het belangrijk dat we als collectief goed moeten blijven uitdragen wat biologisch varkensvlees bijzonder maakt en in hoeverre het zich onderscheidt van gangbaar vlees. De hele keten is aan zet, dat begint al bij de voerfabriek. Door te vertellen dat biologisch geteeld voer ten gunste komt aan de biodiversiteit, bijvoorbeeld."
Voor meer informatie: varkensbedrijfneimeijer@gmail.com
Publicatiedatum:
Auteur:
Vincent
©
BioJournaal.nl
Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier
Ander nieuws uit deze sector:
- 2022-06-23 Brede belangstelling voor open dag Exterkate Biologische Varkenshouderij
- 2022-06-16 Iedereen aan de krekels en meelwormen
- 2022-06-14 Biologische boeren met Jersey koeien gezocht
- 2022-06-13 Vlaamse minister op bezoek bij BioVar.be
- 2022-06-13 De Groene Weg viert haar 40-jarig jubileum
- 2022-06-03 Natuurlijk gedrag stimuleren in alternatieve huisvesting bevordert welzijn varkens
- 2022-06-03 Biologische salami en gekookte en gerookte ham gepresenteerd tijdens PLMA
- 2022-05-30 Uitbraak Afrikaanse Varkenspest bij biologisch varkensbedrijf in Baden-Württemberg
- 2022-05-25 Nieuwe webshop heeft biologisch vlees in de kuib
- 2022-05-18 Nieuw handboek geeft maatregelen voor diergezondheid en milieu in de biologische varkenshouderij
- 2022-05-17 Maatschap Boerrigter Bio wint Agroscoopbokaal Biologisch
- 2022-05-16 Eerste Belgische varkens geleverd aan De Groene Weg
- 2022-05-11 Tweede Kamer stemt tegen motie over vleestaks
- 2022-04-29 Zo worden stierkalfjes grootgebracht
- 2022-04-19 De Groene Weg in de prijzen met commercial
- 2022-03-31 Kiest u voor gefermenteerd voer voor uw varkens?
- 2022-03-23 "We kunnen het schaarse graan beter aan mensen geven dan aan dieren in de bio-industrie"
- 2022-03-18 Bio-varkenshouders koude vriescel van -40 graden in
- 2022-03-18 BioForum wil nood aan microslachthuizen in kaart brengen
- 2022-03-17 Boeren met Jersey koeien, kalfjes en stierkalveren wisselen ervaringen uit