Legkip krijgt volop de ruimte dankzij mobiele ren

Kippenhouden met oog voor dierenwelzijn? Bio-boer Olivier Mehuys uit het Vlaamse Keiem maakt gebruik van een mobiele kippenren, waarmee zijn legkippen elke dag kunnen rondscharrelen op een nieuw stuk weiland met fris groen gras. "Een jaar geleden borrelde bij mij het idee om op een hele andere manier kippen te houden. Via mijn broer die in Duitsland woont en werkt, kwam ik voor het eerst een mobiele kippenren tegen", vertelt hij. Niet veel later beschikte Olivier er zelf over een. 

Dierenwelzijn is voor de bio-boer een groot goed. Onlangs raakte in België een pluimveebedrijf in opspraak nadat beelden van dierenwelzijnsorganisatie Animal Rights naar buiten kwamen. "De eigenaar van dat bedrijf was eigenlijk niet fout bezig, de wet laat het immers toe", verzucht hij. Toch is hij blij dat de beelden werden getoond, zodat er onder consumenten meer bewustwording komt over zulke praktijken.

Bron: Focus WTV
Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.