Vereniging hamburg.bio opgericht

Ongeveer één vijfde van het oppervlak van stadstaat Hamburg wordt gebruikt voor landbouw, bijvoorbeeld in het Alte Land en Vierlande. Bijna 500 van de in Hamburg gevestigde gastronomie-, handels- en verwerkingsbedrijven werken reeds met biologisch producten. 

Het zelfverklaarde doel van Hamburg: meer oppervlakte voor de biologische teelt en meer aanbieders van biologisch geteelde producten. Daarmee wordt niet in de laatste plaats tegemoet gekomen aan de wens van de consumenten naar teelt en verwerking in de regio, korte transportafstanden en transparante handelsketens.

Circa 15 biologische bedrijven uit de metropoolregio rondom de Hanzestad hebben nu de vereniging hamburg.bio opgericht. De leden van hamburg.bio representeren alle niveaus van de toegevoegde waardeketen. Zij zijn telers, verwerkers, groothandelaren en retailers. Toen Hamburg ongeveer een jaar geleden toetrad tot het netwerk van bio-steden, gaf dit de impuls voor deze vereniging. Hieruit resulteerde in februari 2017 al de vak- en consumentenbeurs hamburg.bio. In 2018 wordt deze beurs opnieuw gehouden, dit keer op 7 en 8 april in de Handelskammer Hamburg, Adolphsplatz 1.

hamburg.bio dient als:
  • aanspreekpunt voor bedrijven die geïnteresseerd zijn in het overstappen op biologische productie;
  • forum voor ondernemers uit de biologische sector, die met elkaar van gedachten willen wissen, een netwerk willen vormen en met elkaar willen samenwerken;
  • initiatiefnemer van manifestaties en projecten die biothema's sterker onder de aandacht brengen. De vereniging heeft naar eigen zeggen bijvoorbeeld een duurzaamheidscongres en een actiemaand in september 2018 gepland.
hamburg.bio directeur Karl-Wolfgang Wilhelm legt uit: "De mensen in Hamburg wensen zich teelt en verwerking in de regio, korte transportafstanden en transparante handelsketens. We willen Hamburg begeleiden en daadkrachtig steunen op haar weg naar meer biologisch op de borden en meer biologisch landbouwareaal."

Bron: www.hamburg.bio

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.