"Hans Muilerman: "Laat kinderen biologisch fruit eten"

Aardbei bevat gemiddeld zes keer meer pesticiden

Snoep gezond, eet geen aardbei. Dat blijkt de belangrijkste conclusie uit een analyse die dagblad Trouw heeft uitgevoerd op basis van gegevens van de NVWA. Vergeleken met ander fruit in de supermarkt, blijken de zomerkoninkjes gemiddeld namelijk zes keer zoveel schadelijke stoffen te bevatten dan ander fruit. De waarden van elk van de stoffen blijft overigens onder het toegestane maximum. 

Hans Muilerman van de onderzoeksgroep Pesticide Action Network Europe verduidelijkt hier dat het gaat om de aanwezigheid van insecticiden en schimmelbestrijdingsmiddelen. Op de lange termijn zouden deze stoffen leiden tot diverse gezondheidsklachten, waarschuwt hij. Hij stelt dat kinderen beter biologisch fruit kunnen eten. 

"We zien geen risico's", aldus een woordvoerder van de NVWA, die zich stelt te houden aan de wettelijke Europese normen voor deze stoffen. "Als we die wel zien, dan grijpen we in."

Bron: ANP / Radar

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.