Wethouder Het Bildt krijgt eerste Fairtrade Suikerbrood van Eko Bakkerij Bolhuis

Voor de provincie Fryslân was er op donderdag 2 november een primeur. De provinciale werkgroep Fair Fryslân, die zich inzet voor bewustwording van eerlijke handel in Fryslân, had op die dag een Inspiratiemiddag georganiseerd. Tijdens de drukbezochte bijeenkomst in het MFC Ons Huis in St. Annaparochie kreeg wethouder Boukje Tol van Het Bildt het eerste Fairtrade Suikerbrood uitgereikt door Jantje van der Dam-Bolhuis. Eko Bakkerij Bolhuis uit Jubbega heeft op verzoek van werkgroeplid Freek Abma een nieuw suikerbrood geproduceerd met fairtrade en biologische parelsuiker. 


Foto: Provincie Fryslân (Door: Siem Akkerman)

Het proefbakken bleek een succes. "De smaak van dit suikerbrood is veel lekkerder dan het vorige suikerbrood", aldus Jantje van der Dam-Bolhuis. Eko Bakkerij Bolhuis gaat in het vervolg alleen dit nieuwe Fairtrade Suikerbrood produceren en verkopen. De bezoekers van de Fair Fryslân Inspiratiemiddag hebben het nieuwe suikerbrood kunnen proeven en het werd door menigeen gekocht. Met het gebruik van fairtrade parelsuiker in suikerbrood krijgen meer producenten een eerlijke verdienste. Fairtrade staat voor eerlijke handel. Dit betekent dat producenten van fairtrade producten een eerlijke prijs krijgen voor het product en dat er eerlijke lonen betaald worden. Fairtrade is een duurzame vorm van handel, omdat door de eerlijke lonen de lokale bevolking een echte kans krijgt op een beter leven. Met de extra inkomsten wordt geïnvesteerd in de gezondheidszorg en worden onder andere scholen gebouwd en sanitaire voorzieningen gemaakt.

Voor meer informatie: www.eko-bakkerij-bolhuis.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.