Waitrose test nieuwe verpakking voor biologische tomaten

Waitrose experimenteert met een nieuwe, milieuvriendelijke verpakking waarvan gehoopt wordt dat het een eind maakt aan plastic verpakkingen voor hun biologische tomaten. Het nieuwe bakje is gemaakt van gedroogd tomatenblad en gerecycled kartonpulp. Waitrose zal in een aantal van hun vestigingen deze bakjes gebruiken voor hun biologische 'Duchy Organic' cherrytomaten en baby pruimtomaten. Afhankelijk van het succes van deze proef beoogt de supermarktketen in 2018 het gebruik naar andere vestigingen uit te breiden.

Volgens Waitrose zal hierdoor naar verwachting jaarlijks het gebruik van 3,5 miljoen plastic bakjes worden vermeden. Waitrose gebruikt ook dozen die deels van overblijfselen van peulvruchten zijn gemaakt voor hun rode linzenpasta en groene erwtenpasta, waardoor het gebruik van houtpulp met 15% en de uitstoot van broeikasgassen met 20% wordt verminderd.

Hoofd van de afdeling AGF, Nicola Waller: ''We zijn vastbesloten om ons gebruik van plastic in het hele bedrijf te verminderen zodat al onze huismerkverpakkingen tegen 2025 gerecycled of hergebruikt kunnen worden of geschikt zijn voor thuiscompostering. Sinds 2009 hebben we dit al voor bijna 50% van onze producten bereikt en we zijn enthousiast over deze nieuwe manier om onze Duchy Organic tomaten aan onze klanten aan te bieden.''


Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven