Twentse natuurvoedingswinkel zoekt nieuwe fakkeldrager

"Geen gouden bergen, maar wel een hoop voldoening"

Tholen – "Je zit er niet stil", vertelt Gerard Trip over zijn natuurvoedingswinkel in Haaksbergen. Na twaalf jaar in het vak wil de ondernemer samen met zijn partner van hun welverdiende oude dag gaan genieten. Het echtpaar is daarom op zoek naar overnamekandidaten. "Het is tijd voor een nieuw elan."Zijn voorkeur voor biologische voeding werd hem op het thuisfront met de paplepel ingegoten. Een keuze waar hij nog altijd voor de volle honderd procent achter staat. "Het is opzienbarend dat ruim tweederde van alle voeding uit de gangbare supermarkten junkfood is. Sla de verpakking er maar eens op na, dan vraag je je toch sterk af hoe mensen over voeding nadenken. Daarin biedt een biologische winkel als deze een mooi tegenwicht."

Adviseursrol geeft voldoening

Gerard komt uit het bankwezen. De bedrijfscultuur werd van lieverlee mínder klantgericht en méér verkoopgericht, terwijl hij zich juist veel prettiger voelde bij zijn rol als adviseur van de oude garde. Nog altijd ervaart hij zijn switch van loondienst naar zelfstandig ondernemer als "geweldig". "Mijn vrouw en ik zijn een goede combi. Haar ervaring binnen het ondernemerschap en mijn eigen achtergrond in de financiële sector vullen elkaar perfect aan."Het is hard werken, beaamt hij. Daar staat een hoop voldoening tegenover. Het contact met de vaste klantenkring is volgens hem goud waard. Toch tempert Gerard alvast het verwachtingspatroon van de toekomstige overnamekandidaat. "Velen hebben het idee dat je hier rijk van wordt. Je kunt er prima van rondkomen, maar gouden bergen tref je hier niet aan. Het moet vooral uit passie voortkomen."

Haaksbergen heeft 25.000 inwoners en kent met omliggende steden als Hengelo en Enschede een bescheiden, maar stabiel ondernemersklimaat. "Voor onze klanten hopen we van harte dat zich een goede opvolger aandient, die veel waarde hecht aan klantcontact en feeling heeft met de branche", blikt Gerard vooruit.Kennis, kunde en inboedel

Bij gebleken interesse wisselt indien gewenst ook de huidige inboedel van eigenaar. De winkel beschikt over een vries- en koelsysteem, airconditioning, een toonbank met kassa en nog tal van lang houdbare goederen. "We hebben een mooie voorraad. Je kunt als ondernemer bij wijze van spreken zo binnen komen lopen en à la minute het werk voortzetten."

Waar Gerard zelf ook from scratch moest beginnen – "ik had de kennis van mijn vrouw nodig om te kunnen starten" – is hij bereid zijn opvolger de eerstvolgende periode intensief te begeleiden. "We staan je bij met raad en daad, zelfs als je blanco begint", besluit hij. 

Voor meer informatie:
T: 053-5729034

Publicatiedatum:
Auteur:
©Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.