"Frank Wilthagen: "Van onderbuikgevoel naar daadwerkelijk meten"

Betere sturing door inzicht in productieverliezen en data

Een echt familiebedrijf uit Tholen, ontstaan vanuit een slagerij in het Zeeuwse Krabbendijke. Met twee broers aan het roer is Wilthagen een unieke speler op de food markt. Bij Wilthagen worden er drie hoogwaardig kwalitatieve producten gemaakt; knabbelspek, leverworst en Zeeuwse kroepoek. Vanaf november 2017 is deze bijzondere kroepoek in de schappen van de supermarkt te vinden. Het productiebedrijf wil een toekomstbestendige bedrijfsomgeving creëren en daarmee werd het voor de gebroeders Wilthagen van belang dat men binnen zowel de financiële als logistieke en productieadministratie een slag gaat maken. In de zoektocht naar een nieuwe bedrijfsbrede softwareoplossing, is Wilthagen bij Schouw Informatisering en haar ERP oplossing SI Foodware uitgekomen.

Traceerbaarheid voor Skal 

"Het ontbreekt bij ons nu aan real-time bedrijfsdata. We willen een modern bedrijf hebben dat up-to-date is voor de toekomst, waarin ketengericht geproduceerd kan worden. Daarvoor moeten we alle productieverliezen en data wel inzichtelijk hebben", aldus Frank Wilthagen, eigenaar van Wilthagen. "Om te kunnen voldoen aan de wensen en eisen van de consument, de retailer (met EDI en VMI) en de overheid, zoals bijvoorbeeld het Beter Leven keurmerk en Skal, is een 100% waterdichte traceerbaarheid nodig. Hier hebben we de jaarlijks terugkerende audits voor, waarin onder andere de massabalans en certificeringen worden gecheckt."

Meetbaar

"De huidige systemen zijn niet aan elkaar gekoppeld. Het is voor ons bedrijf echter cruciaal om financieel en productie in één systeem te hebben, zodat we weten wat de financiële impact is van bepaalde zaken en er gestuurd kan worden op cijfers. We willen van onderbuikgevoel en aannames naar daadwerkelijk meten. SI Foodware in combinatie met Microsoft Dynamics sluit daarom perfect aan op onze wensen", voegt Frank Wilthagen hier aan toe. 

SI Foodware: geïntegreerde oplossing

Joris Kolff, werkzaam bij Schouw Informatisering, geeft aan dat deze wens binnen de Food vaak gesteld wordt. Veel software-aanbieders binnen de vlees- en vissector bieden een los werkvloerpakket aan met een koppeling naar een financieel pakket. Het voordeel van de oplossing van Schouw is dat het één volledig geïntegreerde oplossing is. Hierdoor is er altijd een naadloze aansluiting binnen de diverse administraties, denk hierbij aan financieel, logistiek, kwaliteit en productie. Alle medewerkers, zowel op kantoor als op de vloer gaan met dezelfde oplossing werken. Natuurlijk zijn de schermen op de vloer wel aangepast naar de wensen en regels die gelden op de werkvloer. Dit op basis van de nieuwste technieken die Microsoft Dynamics biedt. Zo heeft Wilthagen ervoor gekozen om met tablets binnen de productie aan de slag te gaan.

Microsoft Dynamics is toekomstbestendig 

"We bestaan nu 45 jaar en hebben het pand net vernieuwd", vervolgt Frank. "We zijn langzaamaan nieuwe producten aan het toevoegen, zoals de Zeeuwse kroepoek die in drie smaken noordzeegarnaal, zeewier en ui wordt aangeboden. Daarmee neemt de complexiteit toe en dat willen we beheersbaar houden in de toekomst. Microsoft Dynamics ís voor de toekomst en staat al een stapje verder in die toekomst. Daarnaast hebben we bij een andere klant van Schouw de oplossing SI Foodware in de praktijk gezien. Daar waren we van onder de indruk, dit maakte de keuze voor ons eenvoudig."

Voor meer informatie: 

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.