Dit weekend in Jaarbeurs Utrecht

VegFestNL 2017: “Eten voor een betere wereld”

Op VegFestNL, het lifestyle evenement dat dit weekend van start gaat, wordt duidelijk dat verandering meestal begint bij voeding. Het is algemeen bekend dat het plantaardiger maken van maaltijden een positief effect heeft op gezondheid, milieu, biodiversiteit en de wereldwijde voedselverdeling. Ruim 50 sprekers en koks zullen in het Beatrixgebouw van de Jaarbeurs in Utrecht tijdens het evenement dieper op deze materie ingaan. Bedrijven zullen daar eveneens hun producten presenteren. Stichting Plenty Food is een van de partners van het evenement. "Kom dit weekend proeven van de overheerlijke gerechten van topchefs uit de vegan wereld en leer hoe plantaardige gerechten een grote en zeer effectieve rol kunnen spelen in het oplossen van de chronische honger in de wereld", adviseert voorzitter Jos Wietses. Bekende chefs als Jacinta Bokma en Alexander Gershberg geven kookdemonstraties zodat gasten zelf kunnen zien hoe simpel en lekker het kan zijn.

Een aantal net van de pers gerolde (kook)boeken van de deelnemende koks, auteurs en foodbloggers zullen te koop zijn, zodat men na VegFestNL thuis direct aan de slag kan gaan met makkelijke plantaardige recepten.

Planten kunnen gemakkelijk een wereld met 20 miljard mensen voeden zonder ingewikkelde technologie├źn. Plenty Food heeft daarom als motto: Plants can feed the world. 'Vegan From the Heart' is de ondertitel van het evenement. "Dat is waar deze lifestyle wat mij betreft om draait", aldus Christine Burgemeester, organisator en oprichter. "Eerlijk delen, goed voor dieren en het milieu en ook nog eens gezond. Wat wil je nog meer?"

Voor meer informatie: www.vegfest.nl

Publicatiedatum:Ook onze nieuwsbrief ontvangen? | Klik hier


Ander nieuws uit deze sector:


Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.